12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:50

Op bezoek bij de buren

Met partnergemeente Ahaus heeft Haaksbergen al meer dan drie decennia een uitstekende relatie. Zoals het goede buren betaamt. Aan de andere kant van de grens wordt ieder jaar de zogeheten ‘Tag der Nachbarn’ gevierd. De Dag van de Buren dus eigenlijk. Reden genoeg om, uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen, een bezoekje te brengen aan onze noabers.

Burgemeester Karola Voss en wethouder Werner Leuker verwelkomden onze eigen burgemeester Rob Welten en ambtenaar internationale contacten, Angélique Karnebeck van harte in het fraaie stadhuis van Ahaus. Welten toonde zich verheugd over dit eerste fysieke bezoekje aan onze oosterburen in meer dan een jaar tijd. “Goed om elkaar weer te zien en spreken”, aldus Welten. “Goede buren zijn belangrijk! Wij kijken reikhalzend uit naar intensivering van de contacten, zodra de situatie dat weer toelaat.”

Fotoonderschrift: Uiterst links burgemeester Welten, met naast hem burgemeester Voss. Rechts wethouder Leuker, geflankeerd door de medewerkers internationale contacten Andrea Ostendorf (Ahaus) en Angélique Karnebeck (Haaksbergen).