14:00 Haaksbergen - aangepast om 17:01

Open dag Bosan zaterdag 20 april

HAAKSBERGEN – Bosan bestaat vijftig jaar. Daarom organiseert de onderneming aan de Metaalstraat 21 in Haaksbergen een open dag. Belangstellenden zijn welkom zaterdag 20 april van 10.00 tot 15.00 uur. “Er is veel te zien en we geven ook rondleidingen”, zegt hoofd uitvoering Tijmen Spit van Bosan.

Bosan sportinstallaties viert dit jaar de vijftigste verjaardag. Het bedrijf begon ooit in 1974 aan de Industriestraat. Gerrit ten Bos is de grondlegger. Het ging de onderneming in de daaropvolgende decennia voor de wind. Het bedrijf groeide en verhuisde om die reden in 2008 naar de Metaalstraat. Daar verrees een nieuw, modern pand. Inmiddels telt het bedrijf meer dan tachtig medewerkers. Nu vindt Bosan het ook tijd dat geïnteresseerden een keer rond kunnen kijken. “We hebben nog nooit een open dag georganiseerd. Het vijftigjarig jubileum is een mooie aanleiding. We willen Haaksbergenaren laten zien wat hier allemaal gebeurt”, zegt Tijmen Spit.

Bosan heeft zich in de afgelopen halve eeuw ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming in de markt van sporttoestellen en -installaties. Het bedrijf begon ooit met met het maken van turnmatten. Maar inmiddels gebeurt er veel meer. “We maken onder meer baskets, turntoestellen, volleybalnetten, trampolines en bokszakken. Vrijwel alles op het gebied van sporttoestellen maken we hier. Dat doen we voor onder anderen scholen en gemeenten. Daarnaast verzorgen we reparaties van de sporttoestellen. Dat gebeurt zowel op locatie als hier in de fabriek”, zegt Tijmen Spit.

Bezoekers kunnen zaterdag 20 april ook interessante noviteiten zien. Zoals een elektrische wandtrampoline. Of een zogeheten voorzetwand voor een spiegelwand. De voorzetwand fungeert als bescherming voor de spiegel. Bij het dansen bijvoorbeeld kunnen dansers in de spiegel kijken. Als er na de dansles gevoetbald gaat worden in de zaal, dan kan de voorzetwand omlaag. Dan wordt de spiegel beschermd door de voorzetwand. In de showroom van Bosan staat ook een digitale wand met sensoren. Die wordt gebruikt door basisscholen. Bij balwerpen bijvoorbeeld gaat een sensor af. Deze wand is ontwikkeld voor spelvormen. Bezoekers op de open dag mogen ook oefenen. Bosan heeft eveneens het dealerschap van Gymnova. “Wereldwijd wordt geturnd op toestellen van Gymnova.”

“We kijken terug op vijftig jaar van groei, innovatie en ontwikkeling, waarbij we ons hebben ontwikkeld tot een adviseur voor het bewegingsonderwijs en de (top)sport en inrichter van moderne, multifunctionele en veilige binnensportaccommodaties. Met duurzame producten en dienstverlening draagt Bosan bij aan een gezonde levensstijl en aan het stimuleren van sport en spel voor mensen van alle leeftijden en op alle vaardigheidsniveaus. We zijn trots op de producten die we hier maken en willen dat graag laten zien.”

Op de open dag zijn er ook hapjes en drankjes verkrijgbaar. Kindervermaak ontbreekt evenmin.

Bosan Terugdoedag
Bosan vindt maatschappelijke betrokkenheid eveneens belangrijk. Zo steken alle medewerkers op vrijdag 14 juni de handen uit de mouwen voor meerdere goede doelen in en rondom Haaksbergen. Dat gebeurt in het kader van de Bosan Terugdoedag.

Open dag – Zaterdag 20 april van 10.00 tot 15.00 uur. – www.bosan.nl