29 mei - 09:09 Haaksbergen - aangepast om 17:10

Open Dag Kantoorpand Odink & Koenderink “Ontdek dit industrieel erfgoed uit 1948”

HAAKSBERGEN – Woningbouw op het fabrieksterrein van Odink & Koenderink aan de Parallelweg. Bij de Historische Kring Haaksbergen doen ze er alles aan om het historische kantorenpand voor Haaksbergen te behouden. Komende zondag is er een open dag.

De Historische Kring Haaksbergen stelt belangstellenden van 14 tot 16.30 uur de gelegenheid het historische kantoorgebouw van Odink & Koenderink aan de Paralelweg te ontdekken of om nog een keer te zien. Het karakteristieke pand uit 1948 is prominent onderdeel van het industriële erfgoed van Haaksbergen. Deze Open Dag biedt een boeiende inkijk in de rijke geschiedenis van de elektrotechnische industrie in Haaksbergen. ”Onze bestaande fototentoonstelling ‘Odink & Koenderink door de jaren heen’ is uitgebreid met meer dan 25 foto’s, inclusief reproducties van aquarellen die ooit verschenen zijn in de O&K kalender van 1990”, meldt Bert Kors namens de Historische Kring.
”Deze kunstwerken bieden een figuratieve weergave van de producten van Odink & Koenderink uit die tijd.”

Onthulling spandoek
Het hoogtepunt van de dag vindt plaats om 14.00 uur als er een groot spandoek wordt onthuld waarop de aandacht wordt gevestigd op dit unieke kantoorgebouw uit 1948. ”We nodigen alle aanwezigen daarmee uit om mee te denken over een passende herbestemming voor dit historische monument.”