13 apr - 15:39 Haaksbergen - aangepast om 15:40

Open kampioenschap luchtgeweer schieten bij De Eendracht

HAAKSBERGEN – Schietvereniging De Eendracht houdt deze maand het open kampioenschap van Haaksbergen. Iedereen uit Haaksbergen en omgeving kan zich aanmelden voor de wedstrijden luchtgeweer schieten. Het open kampioenschap wordt gehouden van maandag 17 tot en met vrijdag 21 april. De locatie is het clubgebouw ‘t Hasselt aan de Hasseltweg 9. Dat is tegenover de basisschool.

Er zijn tal van klassen. Ook de jeugd kan meedoen. Er is een jeugdklasse (jongens en meisjes van 12 tot en met 17 jaar), vrouwen- en mannenklasse (vanaf 18 jaar tot en met 54 jaar), seniorenklasse (vanaf 55 jaar) en een klasse voor georganiseerde B.T.L.S.- en K.N.S.A.-schutters. Door het toernooi is klassen in te delen, maakt iedereen op zijn niveau kans om te winnen. De prijzen worden uitgereikt op 12 mei. “Ons open kampioenschap is niet voor Haaksbergenaren, maar ook voor schutters buiten onze gemeentegrenzen. Ooit hebben zelfs schutters uit India meegedaan, die hier toevallig in de buurt waren. Veel van de deelnemers komen elk jaar terug, omdat ze het leuk vinden om hier mee te doen”, weet secretaris Bennie Diepenmaat van De Eendracht. Vooraf aanmelden hoeft niet. Er is voldoende begeleiding van gecertificeerde luchtgeweertrainers voor de deelnemers, die voor de eerste keer gaan schieten. De Eendracht nodigt bovendien sponsoren uit om mee te schieten. Zij mogen een paar kaartjes gratis meeschieten.

De deelname bedraagt: jeugd € 1,50 per serie van tien schoten. Anderen: € 2,00 per serie van tien schoten. Deelnemers mogen zelf het aantal series kiezen dat ze willen schieten. Inschrijven kan op de avonden van 19 tot 22 uur. Het clubgebouw gaat om 19 uur open. Info: svdeeendracht.nl