24 jan - 11:37 Haaksbergen - aangepast om 11:41

Open Monumenten Klassendag vrijdag 13 september 2019

Voor de 10 e keer zal de Stichting Open Monumentendag Haaksbergen de Open Monumenten Klassendag voor de groepen 7 en 8 van de Haaksbergse basisscholen organiseren. Een eerste uitnodiging voor deelname is deze week naar alle scholen digitaal verzonden worden. Ook dit jaar rekent de organisatie weer op een grote deelname. Vorig jaar mochten wij rekenen op een deelname van 10 scholen met circa 380 leerlingen wat wederom een groot succes genoemd mocht worden. Dit jaar met deelname van alle Haaksbergse basisscholen?

Het was mooi om te zien en te horen hoe enthousiast de kinderen waren in het historisch centrum van de HKH, de Pancratiuskerk, Oostendorper watermolen en het Ploddershuis en al die andere monumenten. Het is o zo belangrijk de kinderen in contact te brengen met ons erfgoed. Zij zijn immers de hoeders van onze mooie monumenten voor de toekomst. De uitnodigingen t.b.v. opgave voor deelname worden deze of volgende week naar alle scholen digitaal verzonden. De deelnemende scholen worden in het voorjaar op de hoogte gesteld welk monument, gebouw of landschap bezocht gaat worden en tevens wie hun begeleider/gids is.

Voor het maken van afspraken en afstemming voor het bezoek op de locatie zal de begeleider/gids contact met de betreffende school opnemen.


Foto Jan Goorhuis 2016.09.09.-06.JG.-Bonifatiuskerk Veldmaat.DSC09417
Foto Kees Muller P1060453-kopie Oostendorper Watermolen
Foto Jan Goorhuis 2011.09.09.-03.JG.DSC02622-kopie Ploddershuis
Foto logo ‘OMK Klassendag’ en ‘Open Monumentendag’.