03 sep - 15:09 Haaksbergen - aangepast om 15:14

Open monumentendag

Op zaterdag 10 september 2022

HAAKSBERGEN – Het zal dan de negenentwintigste Open Monumentendag in Haaksbergen worden. Deelname is geschikt voor jong en oud en zijn een beperkt aantal interessante, karakteristieke monumentale objecten te bewonderen.

Men kan alleen inschrijven tijdens de Open Monumentendag en zal zoals gebruikelijk bij ‘DAC De Singel’ van het Wiedenbroek plaatsvinden. Aan de deelname zijn kosten verbonden en deze bedragen € 5,00 per persoon en gelieve met gepast/contant geld te betalen. Hiervoor krijgt men een flyer met informatie over de te bezoeken objecten en twee consumptiemuntjes. De deelnemende objecten zijn tijdens deze dag vanaf 10.00 uur tot en met 16.00 uur geopend.

1. Ontvangst/inschrijving/start ‘DAC De Singel’ van het Wiedenbroek aan de Wiedenbroeksingel vanaf 09.30 uur.
2. Het O & K aan de Parallelweg.
3. Het vroegere CLV-gebouw nu eigendom van Wegdam Food Link aan de Parallelweg en men kan nog een keer via de smalle trappen de toren ingaan om ‘Haaksbergen’ van boven te bekijken.
4.Lourdeskerk aan de Sonderenstraat.
5. Het waterpark Het Lankheet cq veldwerkcentrum aan de Lankheterweg 6.
6. De Oostendorper watermolen aan de Watermolenweg.
7. Een van de parels van ons erfgoed ‘erve Groot Brummelhuis’ aan de Brummelhuizerbrink 31 en is alleen via de Brummelhuizerbrink bereikbaar.
8. De Schaapskooi met herbouwd schaapsschot met het educatief centrum aan de Schapendrift 11, met enkele activiteiten in het educatief centrum.

Tevens zal door wethouder Jan-Herman Scholten tussen 16.00 en 16.30 uur de  Monumentenprijs 2022 worden uitgereikt.  Het is gewenst om op eigen gelegenheid de zes monumentale objecten per fiets te bezoeken en niet per auto om de overlast op de smalle wegen in het buitengebied te voorkomen. Bovendien is het onmogelijk met alle deelnemers te parkeren bij de te bezoeken objecten. Wij nodigen u  uit om deel te nemen, maar graag met de fiets!

Foto: Erve groot Brummelhuis