12 jun - 15:46 Haaksbergen - aangepast om 11:47

Open Tuinen te bewonderen in Haaksbergen en Berkelland

OTW Groei & Bloei op 15 en 16 juni 

HAAKSBERGEN – Het landelijke Open Tuinen Weekend (OTW) van Groei & Bloei is dit jaar op 15 en 16 juni. Binnen de afdeling Berkelland/Haaksbergen zijn 22 tuinen geopend voor het publiek. Een aantal van deze prachtige tuinen zijn ook op andere data te bezoeken. Meer info vindt u in het speciale OTW-boekje verkrijgbaar bij Toeristisch Informatie Punt “de Kappen” in Haaksbergen, de VVV’s in Berkelland en op www.berkelland.groei.nl.

Op de Kruidenhof te Mallum (Eibergen) na, zijn alle tuinen tijdens het OTW gratis te bezoeken. De tuinpoorten zijn open van 10.00-17.00 uur.

De tuineigenaren werken belangeloos mee en doen hun uiterste best om hun tuin in alle pracht aan het publiek te presenteren. De tuinen zijn zeer verschillend qua stijl, omvang, vormgeving, etc. Van mooie strakke stadstuinen tot grote boerderijtuinen. In grootte variërend voor 1000 tot 5000 meter. Iedereen tuiniert op zijn eigen wijze en stijl. De een houdt van mooie borders vol bloeiende planten, de ander van wild ingezaaide velden en weer een ander van een parkachtige tuin met een grote vijver. Alles is te zien dit weekend en de tuineigenaren beantwoorden graag al u vragen. Vragen over de naam van een plant of over de (zelfgemaakte) compost, de water voorziening. U kunt alles vragen wat u ziet in een tuin.

Bezoekers wordt vriendelijk gevraagd om goed op hun eventueel meegebrachte kinderen te letten. Niet alleen vanwege de planten, maar ook voor hun eigen veiligheid. 

In meeste tuinen wordt koffie, thee, limonade geschonken. Soms zijn er plantjes te koop of zaden verkrijgbaar. Dit staat allemaal vermeld in het OTW-boekje. 

In Haaksbergen en omgeving zijn de volgende tuinen te bezoeken: Rita en Nico Barink, Binnenveldweg 4, Johan en Ineke Onland, Enschedesestraat 81, Trees en Gerie Oude Tanke, Violier 34, Yvonne en Herman Scharenberg, Sonderenstraat 44, Karin Slaghekke, Haaksbergerweg 19 Buurse (alleen op zondag) en Ineke Wassink, Rekkensebinnenweg 39 te Rekken. 

Veel kijkplezier gewenst.