12 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:29

Open Tuinen Weekend Haaksbergen en Berkelland

HAAKSBERGEN – Komende zaterdag en zondag stellen 35 particulieren in Haaksbergen en de gemeente Berkelland (Neede, Eibergen, Borculo, Ruurlo en omgeving) hun tuinen open voor publiek tijdens het Open Tuinen Weekend (OTW). ,,Waarvan een tiental in Haaksbergen. Daar zijn we heel blij mee”, laat Herman Scharenberg weten, samen met zijn vrouw Yvonne deelnemer en kartrekker van het jaarlijkse evenement. Alle tuinen zijn van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Een overzicht van de Haaksbergse deelnemers met beknopte beschrijving: 

Jeroen en Dorien Moes,  Sonderenstraat 46

Sinds 2013 wonen wij met ons gezin op deze heerlijke plek, verstopt achter Het Scholtenhagen. Onze tuin kent verschillende gezichten met een groot siergedeelte, een klein arsenaal aan grote (fruit)bomen, moestuin met kippenren, speelweide en gezellige zitplekken.

Yvonne en Herman Scharenberg,  Sonderenstraat 44

De tuin is naar eigen idee ontworpen. Als laatste klus hebben we de voortuin gerenoveerd. In plaats van laurierstruiken is daar een ronde border gekomen. Eigenlijk is de tuin in de loop der tijd in de praktijk ontstaan.

Koos en Pieter Bos, Meyersgaardenweg 15

Onze (bio-)logische tuin ligt in het buitengebied tussen Haaksbergen en Buurse, tegen het Buurserzand. Wat hebben we geploeterd om de grond in Buurse vruchtbaar te maken. We verheugen ons erop het resultaat aan onze bezoekers te mogen laten zien.

Bertus en Willemien Lubberink, Bekkevosweg 8 (053 572 62 24)

Wij wonen in het buitengebied van Haaksbergen grenzend aan de Buurserbeek. Ooit stond hier een oud boerderijtje. Met de aanleg van houtstruwelen, kikkerpoelen en bloemrijke graslanden willen we een leefklimaat scheppen voor mens en dier.

Anny en Harry Slot, Huttenweg 6

In 1975 zijn wij naast ons ouders huis komen wonen en heeft de tuin vanaf die tijd een belangrijke plek gekregen. De tuin ligt rondom ons huis en kenmerkt zich door de vele terrassen en de diverse borders, lindes, rododendrons en hortensia’s.

Rene en Marina Pruysers, Binnenveldweg 37

In onze natuurlijk ogende kleurrijke tuin (3500m2) hebben we veel soorten vaste planten, tweejarigen, heemplanten, ramblers, een moestuin, een poel, een bostuintje, en een bijenstal.  Vogels, dag- en nachtvlinders, insecten en bijen moeten zich bij ons thuis voelen.

Harrie en Lien Vehof, Ellenbroekweg  20

Wij wonen in het buitengebied van Isidorushoeve. De tuin rondom ons huis hebben wij zelf ontworpen. De beplanting bestaat uit veel vaste planten, rozen, hortensia’s, bollen, heesters en bomen. Bij het weiland is een bijenbos aangeplant.

Willy Zengerink Ingrid Westendorp, Albertsweg (geen huisnummer)

Drie jaar geleden zijn we samen begonnen met de cursus imkeren en vanaf maart 2017 staan onze bijen samen op deze mooie plek. Eind april 2017 zijn we begonnen met het aanleggen van een tuin waarin van februari t/m november planten bloeien die veel stuifmeel en nectar geven.

Trees en Gerie Oude Tanke, Violier 34

De tuin van ca. 1.100m2 is gelegen in de nieuwbouwwijk Hassinkbrink. De voortuin bestaat uit buxusperken met rozen en salvia’s. De brede borders aan de zij- en achterkant hebben een grote verscheidenheid aan vaste planten en heesters, waarbij op de kleurencombinatie is gelet.

Een uitgebreide beschrijving van alle tuinen op www.ziemijntuin.nl (download Open Tuinen Boekje).