13 sep - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:38

Opening Belevingstuin Sonderenstraat

HAAKSBERGEN – Na 3 jaar voorbereiding is het eindelijk zover: de Belevingstuin Sonderenstraat in Haaksbergen wordt officieel geopend! 

Achtergrond
Natuur is onmisbaar. De Belevingstuin Sonderenstraat laat op kleine schaal zien hoe we verantwoord om kunnen gaan met onze natuur. Er worden voorwaarden voor een duurzame leefomgeving gecreëerd door (bio)diverse beplanting en volop aandacht voor waterhuishouding. 

Doelstelling
Door de nabije ligging is de tuin bereikbaar voor iedereen. Op het moment dat de poort geopend is tijdens de donderdagse werkochtend, is iedereen van harte welkom. Voor een helpende hand, een praatje, informatie & tips en eventueel een kop koffie of thee. 

Onze vrijwilligers ontmoeten u graag. Ook voor iemand met afstand tot de arbeidsmarkt zijn er kansen om zich te ontwikkelen naar een nieuwe werkkring. En afhankelijk van het seizoen kunnen er verse producten worden uitgereikt aan de vrijwilligers en belanghebbenden. Bezoekers worden geprikkeld om meer groen in hun eigen omgeving toe te gaan passen: goed tegen de hittestress bij de huidige klimaatverandering! Jong geleerd: De omliggende basisscholen en dagopvang zijn actief betrokken. Regelmatig wordt de tuin bezocht om klassikaal de liefde voor de natuur al jong te leren.     

Maar eerst…. Feest!
Op zaterdag 23 september nodigen we de inwoners van Haaksbergen e.o. uit voor de feestelijke opening. Inloop is vanaf 10.30 uur aan de Sonderenstraat, vlak over de Rondweg. Na het officiële gedeelte om 11.00 uur is er alle gelegenheid om rond te kijken. We sluiten de poort weer om 14.00 uur. 

Gezien de te verwachten drukte en beperkte parkeergelegenheid, raden we aan per fiets te komen. Parkeren kan alleen aan de “centrumkant” van de Rondweg, niet aan de kant van de bergingsvijver. 

Informatie:
www.youtube.com/watch?v=twzloeI0U2s&list=WL&index=298.
www.facebook.com/vandenatuurtafelhaaksbergen.