03 nov - 12:47 Haaksbergen - aangepast om 14:04

Opening Rigtersbier zaterdag 5 november

HAAKSBERGEN – Rigtersbier heeft iets te vieren. De brouwerij gaat verder op een nieuwe locatie. Belangstellenden zijn zaterdag 5 november van 15 tot 19 uur van harte welkom bij Rigtersbier aan De Greune 4. “We hebben hier alles onder één dak. Het is een ideale locatie voor ons”, zegt eigenaar Maarten Nijhof van Rigtersbier.

We hebben op onze nieuwe locatie alles onder één dak’

Rigtersbier heeft een maandenlange verbouwing achter de rug. De brouwerij was gevestigd in Buurse, maar gaat nu dus verder in Haaksbergen. “Na maanden van verbouwen kunnen we eindelijk open op de nieuwe locatie. De voormalige bedrijfshal is omgetoverd tot een volwaardige brouwerij waar Haaksbergen trots op kan zijn”, zegt Maarten Nijhof. De brouwerij, het magazijn en de werkplaats zijn gevestigd in hetzelfde pand. “Alles onder één dak dus. Hier hebben we veel meer ruimte dan op onze vorige locatie in Buurse.”
Op de bovenverdieping is een proeflokaal, beneden is er een winkel met alle bieren van Rigtersbier. Bovendien is er ook bier van bevriende brouwerijen verkrijgbaar. “Het is voornamelijk business to business, maar ook particulieren zijn welkom”, zegt Maarten Nijhof. Het speciaalbier van Rigtersbier kan uiteraard ook in mooie pakketten voor de naderende decembermaand samengesteld worden.

De opening van de nieuwe locatie op zaterdag 5 november wordt verzorgd door Wim Vermeulen. “Het vroegere gezicht van onze vrienden bij de Grolsch. Hij is erelid van ons brouwersgilde. De opening van eerste locatie in Buurse heeft hij ook verzorgd. Dat was in 2015.” Nu zeven jaar later breekt er dus een nieuw hoofdstuk aan voor Rigtersbier. De nieuwe brouwerij is ongeveer vier keer zo groot als in Buurse en zo ontworpen om zo min mogelijk energie te verbruiken. “We hebben een systeem toegepast waarbij al het water minimaal twee keer zal worden gebruikt en energie zoveel mogelijk wordt teruggewonnen. We willen namelijk zo duurzaam mogelijk werken.”

Belangstellenden zijn zaterdag welkom van 15.00 – 19.00 uur!

Tijdens de opening is er voor jong en oud voldoende te beleven. Er is live muziek van de huisband The Ugly Twins. De noabers zijn ook uitgenodigd. Zij komen al een uurtje eerder kijken. Belangstellenden zijn zaterdag 5 november welkom van 15 tot 19 uur.

Rigtersbier, De Greune 4 Haaksbergen
www.rigtersbier.nl
www.rigtersfillers.com