09:00 Haaksbergen - aangepast om 09:21

Opluchting alom na versoepeling maatregelen

HAAKSBERGEN – De basisscholen en kinderdagverblijven mochten 11 mei weer open. En dat zorgde voor grote opluchting.

Carla Ellenbroek van Gastouder ’t Kruimeltje aan de Zilverschoon vond het na zeven weken welletjes. ,,Zelf was ik blij dat de kinderen weer mochten komen en de kinderen waren er ook helemaal vrolijk onder. En de ouders natuurlijk. Die zaten met een probleem toen alles op slot ging.” Haar kleinschalige opvang telt 5 plekken.

Na de corona-uitbraak en vervolgens het sluiten van de scholen en de kinderdagverblijven ondervond ze eigenlijk pas echt wat het betekent als een kinderdagverblijf ineens moet sluiten. ,,Ouders moeten van de ene op de andere dag schakelen als de opvang wegvalt. Meestal werken ze allebei en de laatste tijd ook nog eens noodgedwongen thuis. Dat kan heel lastig zijn als je kleine kinderen om je heen hebt. Ook die ouders waren daarom opgelucht dat ze hun kind weer mochten brengen.”

Uitzwaaien

Ook zelf ondervond ze de gevolgen. Verjaardagen van kinderen konden niet meer met z’n allen worden gevierd en er viel zelfs een afscheid in het water. Carla: ,,we zouden afscheid nemen van een jongetje dat op 23 april zijn laatste dag had. Dat kwam er dus niet meer van. We hebben het op een ludieke wijze opgelost, maar het is niet wat je wilt als zo’n kind een paar jaar in de groep heeft gezeten. Vooral niet voor het kind zelf. Je wilt grote broer graag met z’n allen uitzwaaien. Samen met z’n moeder heeft hij iets lekkers bij de andere kinderen langs gebracht.” Voor Carla en de kinderen van ’t Kruimeltje is het een week na de openstelling alweer zo gewoon als wat. ,,We gaan zo lekker wandelen met de kiddy bus. Fijn dat het weer mag.”