13:01 Haaksbergen - aangepast om 10:02

Oproep kabouterroute

HAAKSBERGEN – Vanuit de Stichting Haaksbergen Promotie is het initiatief opgevat een nieuwe wandelroute voor gezinnen met jonge kinderen op te zetten en uit te werken. Het wordt een route in kabouterthema.

We hebben hiervoor de samenwerking gezocht met Joske Elsinghorst-van Huet. Zij heeft in de Achterhoek al meer dan 10 kabouter routes uitgewerkt. Het kabouter thema slaat aan bij kinderen, maar wakkert ook de fantasie bij volwassenen aan.

Kabouters gebruiken we in deze route als verhalenvertellers. Ze worden heel oud, dus zij vertellen hoe ze Haaksbergen hebben zien ontstaan en ontwikkelen, maar lichten door hun verhalen en door de wandelroute ook mooie plekjes in Haaksbergen uit. Ze geven ons de kans, inwoners en toerist, om Haaksbergen met een frisse, bewonderende en fantasierijke blik te bezien.

In de komende weken/maanden worden verhalen verzameld uit de geschiedenis van Haaksbergen door literatuuronderzoek en interviews. Ook via mail kunnen suggesties om mee te nemen in dit project worden aangeleverd. Dus heeft u gebeurtenissen, locaties, personen of initiatieven die volgens u een plekje mogen krijgen in de kabouterroute? Geef ze aan ons door! Gebruik hiervoor het mailadres: kabouterroute@haaksbergennatuurlijk.nl.

In de komende periode werken we ook een route uit door het centrum van Haaksbergen. 2,5 tot 3 kilometer is daarin de richtlijn. In deze route worden straks houten deurtjes geplaatst, van 15 tot 20 cm hoog. De voordeuren van de huizen van de Haaksbergse kabouters! Bij 15 van deze deurtjes lees je straks een gedichtje en bekijk je een tekening. Nicole ten voorde gaat de illustraties voor haar rekening nemen.

Met deze route brengen we meer beleving in het centrum van Haaksbergen en met de verhalen en gedichtjes in het bijbehorende boekje leren kinderen (en (groot)ouders) op een speelse manier Haaksbergen nog beter kennen!