13 mrt - 11:07 Haaksbergen - aangepast om 11:07

Oud collega’s genoten van de Grote EHCO KLM Reunie

HAAKSBERGEN – Meer dan 200 bezoekers telde de Grote EHCO KLM reünie onlangs bij recreatiehof Stien’n boer. Initiatiefnemer Bennie Wijlens was samen met zijn medeorganisatoren Gerard van Baren en Hans Prinsen blij verrast. ,,We hadden geen idee wat we ervan konden verwachten toen we vorig jaar november met de organisatie begonnen. Het is onvoorstelbaar zoveel enthousiaste reacties we hebben gekregen.”

Wijlens werkte zelf 35 jaar bij de KLM en was 60 jaar toen het bedrijf definitief de deuren sloot. De Haaksbergse vestiging was toen al naar Enschede verhuisd. De reünie werd voor het merendeel bezocht door oudere werknemers van vroeger. ,,Zo’n 70 procent was van de Haaksbergse periode, inclusief een hele groep dames die later dagelijks vanuit Vriezenveen naar Haaksbergen kwam.”

De Historische Kring hield een mini tentoonstelling, afgeleid van de EHCO KLM expositie op de zolder van het Jordaan Theehuis bij Stien’nboer.  ,,Toen in 2011 definitief het doek voor KLM viel zijn er veel zaken losgekomen die herinneren aan de rijke historie van deze Haaksbergse werkgever”, meldde Fons Roerink. ,,Die hebben we toen opgeslagen en later gebruikt voor die expositie.”

Oud-werknemer Hennie Noordink was jarenlang voorzitter van de ondernemingsraad en trakteerde de zaal nog eens op de veelgehoorde koffieanekdote. ,,Op kantoor werd twee keer per dag koffie geschonken. Toen we met de ondernemingsraad voor overleg op het kantoor van toenmalig directeur Van Lochem over koffie begonnen, werd fijntjes duidelijk gemaakt dat daar toch echt de koffiepauze voor was. Daar stond acht minuten voor. Want dan ging er een toetertje en had iedereen twee minuten de tijd om weer bij z’n werkplek te komen. Zo ging dat in die tijd.”

Dit zou de laatste KLM Reünie ooit zijn, maar de organisatie is door de vele enthousiaste reacties gaan twijfelen. ,,Misschien moeten we over een paar jaar nog eens kijken of er animo voor is”, aldus Gerard van Baren.

Foto: Herinneringen ophalen met oud-collega’s leverde veel plezier op tijdens de grote KLM EHCO Reunie.