11 sep - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:56

Overijsselse molendag

HAAKSBERGEN – Vereniging de Hoksebargse Mölln stelt haar beide molens op Nationale Monumenten- en Overijsselse molendag op 14 september 2019 weer open voor het publiek. Alle molens in Overijssel doen mee met deze molendag.

Oostendorper watermolen in Haaksbergen

Het programma start voor het publiek dit jaar omstreeks 10.50 uur omdat op de molen eerst de officiële opening van de Overijsselse molendag is.

Het programma ziet er als volgt uit:

• De molen is de hele dag geopend. Er zullen geen rondleidingen verzorgd worden, wel zijn er gidsen aanwezig om eventueel uitleg bij de demonstraties te geven.

• De bakkers van Haaksbergen zullen vanaf 11.00 uur weer het overheerlijke Spiekerbrood (van meel van de molen) in de bakspieker bakken.

• Er worden in de Korenmolen maaldemonstraties gegeven.

• In de Oliemolen zijn er doorlopend demonstraties olieslaan van lijnzaad tot lijnolie.

• Einde omstreeks 16.00 uur

Windmolen de Korenbloem in Haaksbergen

Ook hier wordt de Overijsselse Molendag om 11.00 uur officieel geopend.

Voor het publiek beginnen de activiteiten omstreeks 11.30 uur. De Vrijwilligers van de Korenbloem hebben voor deze dag weer een programma samengesteld.

Ook dit jaar zal er vooral aandacht zijn voor de jeugd maar ook voor hun ouders.

Het programma ziet er als volgt uit:

• De molen is de gehele dag geopend, van 11.30 uur tot 16.00 uur maar er zullen geen rondleidingen verzorgd worden.

• De kinderen kunnen zelf poffertjes bakken.

• Ook kunnen de kinderen een stokbrood op een vuurkorf bakken.

• Tevens is er een springkussen voor de kinderen.

Wissink’s Möl in Usselo

Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers onder leiding van een gids de molen beklimmen en bezichtigen. Rondom de nostalgische molenschuur tonen verschillende standhouders hun ambacht. Er zijn demonstraties van een klompenmaker, mandenvlechter en touwslager maar ook kwekerij La Francaise verkoopt haar heerlijke bosbessenproducten. Vindt u het leuk om uw eigen appeloogst door een mobiele appelpers te laten verwerken tot heerlijke pure appelsap? Neem dan uw appels mee (minimaal 75 kilo) en bekijk dit bijzondere persproces van dichtbij. Wissink’s Möl nodigt u graag uit voor een kop koffie en overheerlijke pannenkoeken.