10:34 Haaksbergen - aangepast om 10:34

Paul en Bea Klootwijk vierden hun 60-jarig huwelijk

Locoburgemeester Scholten bracht het diamanten paar een bloemetje

Bij Paul en Bea Klootwijk kreeg locoburgemeester Jan Herman Scholten een hartelijk welkom met een onvervalst Haags accent. Zondag 23 oktober vierde het goedgemutste stel zijn 60-jarig huwelijksfeest. Het ene gezellige verhaal na het andere kwam op tafel. Want ook Scholten heeft mooie herinneringen aan Den Haag en omstreken, uit de tijd dat hij in Leiden woonde.

Het was een warme, zonovergoten dag, die 23ste oktober 1962, toen Bea van den Berg (78) en Paul Klootwijk (84) elkaar eeuwig trouw beloofden in het grote stadhuis van Den Haag. Vier jaar later werd hun oudste geboren: een zoon, Wilco. Met de komst van Jolanda in 1968 was het gezin compleet. En inmiddels zijn er drie kleinkinderen. Tot aan zijn vroegpensioen verdiende Paul de kost als slager. Bea vervulde verschillende functies bij het Ministerie van Justitie, waarvoor ze in totaal 25 jaar werkte.

Club van Zes
Omdat het jonge gezin Klootwijk in een flat woonde, werd een tent aangeschaft. Ieder weekend en de zomervakantie brachten ze door op de camping in Drunen. “Daar stond zo’n beetje de hele familie.” En toen kregen ze het voor die tijd best wilde idee om met het hele gezin naar Ibiza te vliegen. Maar dan moest er eerst flink gespaard worden. En dus ging Paul auto’s wassen voor wat extra centen. “Toen we met z’n allen in het vliegtuig zaten, voelde ik me net een koningin”, onthult de bruid. Binnen hun uitgebreide vriendenkring richtten ze een reisclub op, De Club van Zes. Hiermee maakten ze tal van stedentrips in Europa. “Zulke mooie tijden hebben we gehad”, vindt Paul. “En zoveel gezellige herinneringen gemaakt”, vult zijn vrouw aan.

Bezige bijen
Toen hun dochter Jolanda (Bouwmeesters) ernstig ziek werd, verhuisde het stel in 2013 van Den Haag naar haar woonplaats Haaksbergen. “We wilden dicht bij haar zijn om haar te ondersteunen.” Gelijk ook sloten Paul en Bea zich aan bij de wandelgroep van Buurtsportcoach. En ze gaven een intrekkersmöaltje voor de buurt. “Op aanraden van onze dochter. ‘Dan kent iedereen je meteen’ zei ze.” De twee bezige bijen uit de residentiestad hebben in Haaksbergen hun draai helemaal gevonden. Graag mensen om zich heen, altijd tijd tekort. “Stilzitten is achteruitgang”, stelt de bruidegom. En daarmee is Bea het roerend eens.