24 mei - 17:35 Haaksbergen - aangepast om 10:37

Pax Kinderhulp zoekt ook in Haaksbergen vakantieouders

HAAKSBERGEN – Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders, ook in Haaksbergen. In Haaksbergen kunnen kinderen een leuke vakantie doorbrengen. Al ruim zestig jaar wordt door Pax Kinderhulp reizen voor kansarme en kwetsbare kinderen georganiseerd. “Voor aankomende zomer zoeken wij in deze regio vakantiegezinnen die een Berlijns kind een onvergetelijke ervaring willen geven.

Het gaat om twee of drie weken in de periode van 15 juli tot en met 4 augustus 2023. De kinderen zijn 5 tot en met 12 jaar en kennen vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard, geen normaal gezinsleven”, aldus Pax Kinderhulp. Deze sociaaleconomische problemen zorgen ervoor dat kinderen opgroeien in armoede met weinig toekomstperspectief. Een vakantie in huiselijke sfeer betekent een lichtpuntje in het bestaan. Het gaat tijdens deze vakantie niet om dure uitstapjes, mooie kleding of luxe cadeaus, maar om tijd, liefde en aandacht. Juist de alledaagse dingen als samen eten, knutselen of een middagje speeltuin zijn voor deze Berlijnse kinderen van grote betekenis.
Het is de bagage voor later, die de vakantie van onschatbare waarde maakt. De ervaring leert dat veel gezinnen na een eerste vakantie hun vakantiekind vaker uitnodigen en zo een langdurige band opbouwen. En weet: u staat er in deze vakantie niet alleen voor. De medewerkers van Pax Kinderhulp staan u met raad en daad bij. Bent u enthousiast geworden en wilt u meer informatie of wilt een vrijblijvend informatief bezoek? Bel met de vrijwilligers van Pax Kinderhulp 06-47643848 of mail naar info@paxkinderhulp.nl. Meer informatie is tevens te vinden op www.paxkinderhulp.nl of op facebook.