22 mei - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:42

Penaltybokaal primeur Mei Spektakel

Volgende week donderdag begint het Mei Spektakel. Met een primeur: de Penaltybokaal in The Gap op de zaterdag! In het centrum ligt immers een mooie speeltuin met sportveld (locatie De Bron) en is één en één drie redeneert’, sportparkmanager Suzan de Jong van Sportpark Groot Scholtenhagen. ”Het beachveld achter de Gap wordt tot voetbalarena omgetoverd en iedereen van 7 tot en met 12 jaar die mee wil doen, mag vanaf de penaltystip proberen te scoren. Je kunt ook gewoon een balletje komen trappen. Bovendien grijpen de voetbalclubs HSC’21 en Bon Boys de gelegenheid aan om zich te presenteren tijdens deze voetbalmiddag voor de jeugd.” Na het succes van FC Twente, dat afgelopen weekeinde deelname aan de voorrondes Champions League afdwong, is het extra leuk dat ook de FC Twente Kidsclub aanwezig is op de voetbalmiddag van het Mei Spektakel.

De middag heeft als doel de jeugd lekker te laten bewegen. Of je nu fanatiek bent of je voetbalt louter voor je plezier. ”Iedereen hoort erbij en iedereen is welkom”, benadrukt  sportparkmanager Suzan de Jong van Sportpark Groot Scholtenhagen. ”Voetbal is nog steeds volkssport nummer 1 en veel jongens en meiden beleven daar veel plezier aan. Dat plezier gunnen we iedereen” Suzan de Jong is sinds kort sportparkmanager en in die functie zoekt ze de verbinding tussen alle (sport)verenigingen in Haaksbergen. ”Door Thijs Luiken van het Mei Spektakel ben ik benaderd voor een samenwerking tijdens de Familiedag. In mijn rol wil ik graag organisaties verbinden en sport & bewegen promoten. Dit doen we niet alleen vanuit het sportpark maar ook in het centrum. In het centrum ligt immers een mooie speeltuin en sportveld dus één en één is drie zeggen we dan altijd. Want de jeugd moet kunnen bewegen, of het nu om voetballen, atletiek, tennis of andere sporten gaat. Haaksbergen heeft een diversiteit aan sport- en beweegaanbod en dat willen we zichtbaar maken. “

Centrummanager Madelon Kuijk ziet de voetbalmiddag als een fantastische aanvulling op de Familiedag tijdens het Mei Spektakel. ”Iedereen kan gratis meedoen aan de Penaltybokaal. Het beachveld achter The GAP wordt volledig voetalminded ingericht. Naast het penaltybokaal kan men er lekker een potje voetballen, is FC Twente Kidsclub present en zijn er springkussens. Kortom, het wordt een middag vol vermaak.” Meedoen is belangrijker dan winnen, maar er wordt ook gestreden om glimmende bekers, mede mogelijk gemaakt door Patric Bomers van Ter Avest Sport. De toegang is gratis.