10:00 Haaksbergen - aangepast om 09:58

Perfecte plaatje vordert gestaag

HAAKSBERGEN – Ester Agterbosch heeft opdracht 4 van het Perfecte Plaatje van Haaksbergen gewonnen. De fotowedstrijd, waaraan 8 plaatselijke deelnemers met een passie voor fotografie deelnemen, is daarmee weer een stap dichter bij de ontknoping op 20 november in de Kappen gekomen.

Omdat Jumbo Leussink de fotowedstrijd sponsort leek het initiatiefnemer Erik de Just leuk om de ‘Noabers’ van deze supermarkt te fotograferen. ,,De Noabers zijn de plaatselijke bedrijven waar de Jumbo mee samenwerkt. Elke kandidaat mocht een Noaber uitzoeken.”

Ester Agterbosch won deze opdracht uiteindelijk met waanzinnig hoge cijfers. Haar foto van een jongen die de kaas te rijpen legt bij kaasboerderij Keuper viel voornamelijk op door het mooie licht. ,,Hierdoor komt Ester wel heel dicht bij Edwin Slot, die nog geen opdracht gewonnen heeft, maar altijd zo goed scoort dat hij nog eerste staat”, aldus de jury.

De kandidaten hebben inmiddels alweer een aantal opdrachten ingeleverd. Om de spanning erin te houden, worden de overige uitslagen pas op de finaleavond bekend gemaakt. Die is overigens uitgesteld van 29 oktober naar 20 november, in de hoop dat de coronamaatregelen weer zijn versoepeld.

Foto: Deze foto van Ester Agterbosch was goed voor winst in de vierde ronde van Het Perfecte Plaatje van Haaksbergen.