12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:37

Petje af voor een hele zaal sportkampioenen!

Sportgala 2018 in De Kappen

De sportkampioenen van het jaar 2018 zijn bekend. Manouk Reinderink, Amy Uuldriks, Steffan Winkelhorst, JO12-1 van Bon Boys en dressuurteam Golden Girls van de Sterruiters werden door de jury aangewezen als winnaar van hun categorie. Net als alle genomineerde sporters moesten ze veel doen én laten om topprestaties neer te zetten. Daarbij werden ze gedreven door het plezier in hun sport.

Andy Scharmin Trofee

Drie jeugdige sporters waren genomineerd voor de Andy Scharmin Trofee, een aanmoedigingsprijs voor veelbelovend sporttalent. Ze werden beloond voor hun wil en doorzettingsvermogen, de basis om door te groeien naar een carriПre als topsporter. Net als motorcrosser Britt Siemerink en hockeyer Danilo Trieling timmert Manouk Reinderink flink aan haar sportieve weg. Ze werd Nederlands kampioen All Style karate. Daar kan ze nu de eervolle titel Sporttalent 2018 aan toevoegen. Manouk kreeg de bijbehorende prijs uit handen van Patrick Scharmin, de broer van Andy. Patrick is elk jaar present op het Haaksbergse Sportgala.

Sportvrouw 2018

Dat je ondanks een beperking tot schitterende sportprestaties kunt komen heeft Amy Uuldriks het afgelopen jaar bewezen. Begeleid door trainer Annemiek de Jong, haar steun en toeverlaat, turnde ze liefst vijf gouden medailles bijeen op de nationale Special Olympics 2018. ‘Amy is een inspirerend voorbeeld voor iedereen’ motiveerde de jury zijn keuze om haar uit te roepen tot Sportvrouw van het Jaar. De trotse Amy toverde haar grootste glimlach tevoorschijn toen ze de geldprijs, de oorkonde en bloemen in ontvangst mocht nemen.

Sportman 2018

Steevast behoort hij tot de genomineerden, maar bijna altijd moet hij verstek laten gaan op het Sportgala in zijn woonplaats. Omdat hij ergens in de wereld bezig is met zijn skisport. Dit keer kon Steffan Winkelhorst erbij zijn. Vanwege een blessure, dat is dan weer minder. Met de puike prestaties die hij in 2018 neerzette verdiende hij volgens de jury de titel Sportman 2018. Steffan werd Nederlands kampioen op de slalom en reuzenslalom. Hij traint keihard om zich te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen 2022 in Peking.

Jeugdsportploeg 2018

Ze hadden hun glimmende kampioensbeker meegesjouwd naar het theater. In 2018 leverden ze bovendien uitstekende prestaties op meerdere jeugdtoernooien, soms met een zware bezetting. Het eerste team van JO12 van Bon Boys kon vrijdagavond opnieuw juichen. Het werd uitgeroepen tot Jeugdsportploeg van het Jaar. “Met deze prijs wil de gemeente het belang van jeugdteams voor verenigingen onderstrepen. Zij vormen de basis voor de senioren. Zonder jeugd geen toekomst”, lieten juryleden Martin Winters en Agnes Loohuis weten.

Sportploeg 2018

Sportwethouder Antoon Peppelman maakte de Sportploeg van het jaar bekend: Golden Girls van de Sterruiters. In de zwaarste landelijke dressuurklasse gaf het team met Ton Koenderink (commandant), Tim ten Velde, Rogier Molkenboer, Samantha van der Lof en Lyanne Rottink zijn visitekaartje af. In de klasse ZZ sleepte het viertal Golden Girls overtuigend het goud in de wacht tijdens de Hippiade 2018.

Sport voor iedereen

“Plezier in sport staat voorop. Wat ik heel belangrijk vind is dat iedereen kan meedoen aan sport”, sprak Antoon Peppelman. “Of je nou jong bent of oud, een beperking hebt of niet. Het ontbreken van geld mag daarbij geen belemmering zijn. Het is daarom goed te weten dat je in Haaksbergen kunt aankloppen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Stichting Leergeld.” Jurylid Agnes Loohuis voegde eraan toe dat voor de ontwikkeling van jeugdige sporttalenten de ondersteuning van ouders onmisbaar is. “Ik weet het, dat kost veel tijd en vergt discipline. Maar ouders, stimuleer je kind. Neem hem of haar op sleeptouw! Want daar kunnen mooie dingen uit voortkomen.”