12:23 Haaksbergen - aangepast om 12:23

Pinksterweekend veel zon en stijgende temperaturen

www.weerstationhaaksbergen.nl

Korte terugblik afgelopen week,
Hemelvaartsochtend begon met een prachtige heldere hemel met de zon er al vroeg bij. Maar daardoor en bij een windstille nacht koelde het bij ons af tot 2.4 graden met op klomphoogte 1.1 graad, geen vorst aan de grond dus maar wel fris. Doordat de zon er al vroeg goed bijkwam steeg de temperatuur al snel door. Rond acht uur was het al 7.5 graden. Het werd een prachtige zonnige dag met meer dan 10 uur zon bij een zwakke noordoostelijke wind.
Door deze noordoostelijke stroming kwam de middagtemperatuur niet boven de 17 graden uit.
Vrijdagochtend begon licht bewolkt , meest helder bij een minimum temperatuur van 6.5 graden rond zes uur. Het werd een mooie lente dag. Zonnetje er goed bij met maximum temperaturen van 20 graden. Zo te zien aan de vruchtzetting wordt het dit jaar een goed pruimen jaar. En dat was vorige jaar wel anders. Toen bevroren alle bloemknoppen van alle pruimen soorten op drie april. Zaterdag een zonnige start van de dag met een minimum
temperatuur van 11 graden. We kregen te maken met een zonnige ochtend maar in de middag kreeg de bewolking de overhand. Het werd de tweede warme dag op rij bij een zwak tot matige noordoostelijke stroming. Door de noordoostelijke stroming zijn het wel drogende dagen. Er verdampte deze dag en de dag ervoor meer dan 4mm per dag. In Twente zeggen wij dan, het is schröer (droog, schraal) weer. Zondagochtend een zwaarbewolkte zachte
start van de dag bij 13.6 graden maar daarna kwam de zon er mooi bij met de gehele dag zonnige momenten. Het werd net geen zomerse dag, de maximumtemperatuur bleef steken op 24.9 graden. De verwachte onweersbuien met neerslag in de avond zijn in alle stilte aan Haaksbergen voorbijgegaan. Ze trokken over de Lutte richting het noordwesten en lieten daar 5mm achter.

Weersverwachting komende week
Donderdag een zachte nacht met minimum temperaturen in de ochtend rond de 8 graden. In de middag wordt het niet warmer dan 18, 19 graden, droog met zonnige perioden. Vrijdag laat nagenoeg hetzelfde weerbeeld zien. En dan komt het weekend, droog met veel zon en met een stijging van de temperatuur met maxima rond de 23 graden. Dit alles bij een zwak tot matige wind uit noordoostelijke richting. Droge en zomerse pinksterdagen komen eraan.

Tot volgende week, Erwin.

In mei een warme regen , betekent vruchten zegen
Een bi`jenzwerm in mei, goed tek`n veur de wei

 

Foto: PXhere.com