21 aug - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:46

‘Plekken van Plezier’ op de OMD 2019

HAAKSBERGEN – Deelnemers  aan de achtentwintigste Open Monumentendag op zaterdag 14 september 2019 kunnen zoals gebruikelijk via de traditionele fietstocht een aantal interessante, karakteristieke objecten bezichtigen. Deelname aan de Open Monumentendag is geschikt voor jong en oud.

Start tussen 10.00 en 11.00 uur: bij ‘DAC De Singel’ van het Wiedenbroek. Via de Geukerdijk richting Oude Boekeloseweg met aan de linkerzijde het te bezoeken erf van boerderij de Keunekamp. De route gaat verder over de nieuwe N18 naar de Pieperbosweg, Stepelerveldweg en het erf over van ‘boerderij van Heek/Blikker richting Kolenbranderweg, Grevenpaalweg, Nieuwe Beekweg en Goorseveldweg, Rutbekerveldweg, Badweg, de N18 oversteken richting Haaksbergen en via de Zonnebeekweg voor een bezoek/pauze naar het Huis ‘Zonnebeek’ van de Stichting Edwina van Heek. Daarna gaat het verder via de Oude Haaksbergerdijk naar het Buurserzand met een bezoek op het terrein van Lös hoes ‘De Bommelas’, Markepaal en het Buursermeertje, Langenbergweg, Buurserstraat, Kalkovenweg, Honeschpad, Klaashuisstraat, Huttenweg, en Morsinkhofweg voor een bezoek aan het landgoed ‘De Bleeck’. Terug naar de Morsinkhofweg en vervolgen richting dorp, Irenesingel en Molenstraat met een bezoek aan erve ‘Vriejer’. Daarna terug  en richting Jordaansingel, Dievelaarslaantje, Scholtenhagenweg en Laarveldsweg met een bezoek op het terrein van erve ‘De Wilder’ waarna koers gezet kan worden naar het eindpunt ‘Het Schuttershoes’

De kosten bedragen: bij vooraanmelding tot en met maandag 10 september vijf euro en bij inschrijving op zaterdag 14 september 2019 zes euro per persoon.

Hiervoor krijgt u: Een flyer met routebeschrijving van de fietsroute (circa 27 km.). Een lunchpakketje voor onderweg. Drie consumptiemunten voor koffie, drankjes en/of ijs. Informatie bij de objecten en monumenten.

Opgave kan via e-mail: info@historischekringhaaksbergen.nl of door het opgavestrookje uit de krant in te vullen en in te leveren bij het Historisch Centrum aan de achterkant van het gemeentehuis of bij de VVV aan de Blankenburgerstraat 40. Gelieve het bedrag van € 5,00  bij inlevering van de strook te voldoen of over te maken op Rabobank NL76RABO0324229917 van de Historische Kring Haaksbergen onder vermelding van Open Monumentendag 2018.