14:18 Haaksbergen - aangepast om 14:18

Politie berichten Haaksbergen week 01/02

DINSDAG 12 JANUARI 2021
Kreeg de politie een melding aan de Nachtegaalstraat. Aldaar zou een manspersoon bij meldster achter het huis zijn geweest. Meldster kent deze persoon niet. Zijn signalement was: 40 a 50 jaar, zwarte joggingbroek met wit merk teken. Sjaal om zijn nek en een muts op. Hij fietste op een grijze fiets met fietstassen.
Toen deze manspersoon in de gaten had dat hij gezien was door meldster ging hij gauw de tuin uit. Meldster is toen achter hem aangelopen en zag dat hij bij de buren de tuin in liep. Daar heeft meldster hem gevraagd wat hij daar deed. De manspersoon vertelde meldster dat hij de ton weg zette. Daarop heeft de meldster geantwoord dat dit niet zo is, omdat zij de bewoners van dat huis kent. Hierop is de man de tuin van de buren uitgelopen, pakte hij zijn fiets en is in de richting van de Fazantstraat gefietst.

MAANDAG 11 JANUARI 2021
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een tasje uit een auto aan de Dopperstraat. De diefstal heeft vermoedelijk zondag 10 januari plaatsgevonden.

Kreeg een 62 jarige een bericht op zijn telefoon van een onbekend nummer. Hierop meldde zich iemand als zijn zoon met de mededeling dat zijn telefoon in het water was gevallen. En dat dit zijn nieuwe nummer was. Hierna kreeg de 62 jarige het verzoek om geld over te maken. Hier trapte de 62 jarige niet in en deed aangifte van oplichting bij de politie.

Kreeg de politie meerdere meldingen over een verkoper, die zegt dat hij onderweg is naar een beurs maar dat deze door corona is afgelast. De verkoper geeft aan dat hij van spullen af moet, omdat zijn auto terug moet naar de leasemaatschappij . En de verkoper zelf terug moet vliegen naar Monaco. De politie geeft de tip om niet in zee te gaan met deze verkoper, die meestal goedkoop nep gereedschap verkoopt.

ZONDAG 10 JANUARI 2021
Kreeg de politie de melding van overlast van jeugd aan de Lansinkstraat. Bleek dat jeugdigen lachgas aan het proberen waren. Een 22 jarige, die tevens een grote mond had tegen de politie, kon zich niet legitimeren en kreeg hier een bekeuring voor.

Vond er een samenscholing van zo 30 a 40 auto’s plaats aan de Textielstraat. Toen de politie ter plaatse kwam ging men er snel vandoor.

ZATERDAG  9 JANUARI 2021
Reed een 30 jarige bestuurder uit Haaksbergen slingerend over de Goorsestraat. Bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd. Na een blaastest was het resultaat 245 ug/l/
Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Zag de politie dat er een brand woedde in het bushokje naast Skillz jongerenwerk aan de Adriaen Brouwerstraat. De brand bestond uit oud papier en/of afval uit een naastgelegen vuilnisbak. Het vuurde laaide behoorlijk op. Het lukte de politie niet om de brand te blussen waarop men de brandweer liet komen voor het nablussen.

VRIJDAG 8 JANUARI 2021
Kreeg de politie de melding van een bosbrand aan de Hazenweg. Bleek dat een 76 jarige afval aan het verbranden was en dacht dat dit wel kon. Vlammen waren soms wel 6 meter hoog, zodat de brandweer ter plaatse kwam om te blussen. Ook waren naastgelegen bomen al vlam aan het vatten. De 76 jarige kreeg van de politie een bekeuring.

Kreeg de politie de melding over een feestje met geluidsoverlast aan de Merelstraat. De klacht bleek terecht te zijn en de bewoonster kreeg een bekeuring.

DONDERDAG 7 JANUARI 2021
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een elektrische fiets uit een niet afgesloten schuurtje aan de Ds van Kriekenstraat.

Miste een 43 jarige bestuurder uit Haaksbergen de bocht aan de Piepersbosweg. En kwam hierdoor met zijn auto op de kop in de sloot terecht.. De 43 jarige kon zelfstandig, en zonder letsel, uit zijn auto klimmen. Zijn auto werd geborgen door een bergingsbedrijf.

WOENSDAG 6 JANUARI 2021
Vond er een aanrijding plaats op de kruising Westsingel/Industriestraat. Doordat een bestuurder geen voorrang verleende, reed een 30 jarige vrouw uit Markelo met haar auto tegen het hekwerk van een braakliggend terrein.  De 30 jarige werd bekeken door ambulancepersoneel. Het letsel viel mee en de 30 jarige hoefde niet vervoer te worden naar het MST.