08:55 Haaksbergen - aangepast om 08:55

Politie berichten Haaksbergen week 05/06

Vrijdag 3 februari 2023
Liet een 39 jarige inwoonster van Haaksbergen samen met haar zoon de hond uit bij het fietspad achter de voetbalvelden van de Bon Boys. Daarbij werd haar hond aangevallen door een andere hond. Haar hond werd dusdanig toegetakeld, dat die nu een behoorlijke wond bij zijn achterpoot heeft, meerdere tanden verloor en andere oppervlakkige bijt- en schaafwonden heeft. De politie weet wie de eigenaar van de andere hond is. Deze is in 2020 al eens gewaarschuwd door de hondenbrigade van de politie omtrent het agressieve gedrag van zijn hond.  Nu zal er door de hondenbrigade een bestuurlijke rapportage worden opgemaakt voor de gemeente Haaksbergen. De contactpersoon van de gemeente kan dan eventueel overgaan tot de oplegging van een aanlijn- en/of muilkorfgebod voor de gevaarlijke hond.

Werd er door een 48 jarige inwoonster uit Breda aangifte gedaan van mishandeling. Zij had een zakelijk geschil gehad met een bedrijf aan de Textielstraat. Toen zij dit daar wilde uitspreken, had een medewerker haar een hand gegeven. Dit was volgens haar op een zodanige harde wijze gedaan dat dit pijn deed, waarbij haar hand ook nog eens niet werd losgelaten voor een paar minuten. De politie zal een nader onderzoek instellen.

Zaterdag 4 februari  2023
Kreeg de politie omstreeks 01.30 uur de melding om te gaan naar de Scholtenhagenweg.  Aldaar was iemand gewond  aan zijn hoofd waarvoor een ambulance moest komen. Bleek dat een 29 jarige inwoner uit Haaksbergen gevallen was, maar niet geholpen wilde worden en door drie personen onder controle werd gehouden. Na een check bleek dat de 29 jarige man voor behandeling mee moest naar het ziekenhuis. Dit wilde de 29 jarige man niet. Hij werd opnieuw opstandig, gooide de gordel en bewakingsapparatuur van zich af en kotste de ambulance onder. Door de politie werd hij vervolgens onder controle gebracht. Nadat hij wat rustiger was geworden, kon de 29 jarige man overgebracht worden naar de spoedpost van het MST te Enschede.

Zondag 5 februari 2023
Werd er aangifte gedaan van vernieling aan de Meidoorn. Bleek dat bewoners in de middag weg waren gegaan en bij terugkomst in de avonduren bleek dat hun stenen tuinmuur omver getrapt was.  De politie is op zoek naar eventuele getuigen of camerabeelden.

Maandag 6 februari  2023
Kreeg de politie omstreeks 18.00 uur de melding dat aan de Hibbertstraat een man aan het schreeuwen was in beschonken toestand. Bleek te gaan om een 39 jarige man uit Rekken die zwaar onder invloed van alcohol was. Hij werd  met het nodige verzet aangehouden voor openbare dronkenschap en belediging van politieambtenaren. De 39 jarige man werd ingesloten in het arrestantencentrum te Borne. Na gehoord te zijn de volgende dag werd hij in vrijheid gesteld met een dagvaarding om bij de politierechter te verschijnen.

Melding om 11.26 uur dat een man onder een boom gekomen zou zijn aan de Meijersgaardenweg. Aldaar bleek dat een 66 jarige inwoner van Haaksbergen tijdens het omzagen van een boom de stam tegen zijn hoofd had gekregen. De 66 jarige man werd met onbekend gebleven letsel en met spoed in een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Dinsdag 7 februari 2023
Kreeg de politie omstreeks 12.30 uur de melding van een gaslek aan de Scholtenhagenweg. De gaslekkage was ontstaan tijdens werkzaamheden. De brandweer was snel ter plaatse en door Enexis Netbeheer werd de gasleiding gerepareerd. Verdere inzet van de politie  was niet meer nodig.

Woensdag 8 februari 2023
Reed omstreeks 13.20 uur een 81 jarige automobilist uit Ruurlo over de Eibergestraat. Bij de kruising met de Westsingel werd er geen voorrang verleend door een 61 jarige automobiliste uit Duitsland. De verkeersinstallatie was op dat moment niet in werking en op de kruising ontstond een aanrijding tussen beiden.  De 81 jarige automobilist werd met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede.

Donderdag 9 februari 2023
Melding dat er was ingebroken in een woning aan de Jan Lievenstraat. Dit moet gebeurd zijn tussen 14.00 – 01.00 uur. Bleek dat een deur op de eerste etage openstond. Deze deur geeft toegang tot het platte dak. Door deze deur te verbreken heeft men zich de toegang tot de woning verschaft. Geld werd er weggenomen. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Bron:Politie Haaksbergen