16:28 Haaksbergen - aangepast om 16:28

Politie berichten Haaksbergen week 18/19

DINSDAG 4 MEI 2021
Werd er door een 26 jarige aangifte gedaan van poging tot oplichting, nadat zij het volgende bericht op haar telefoon kreeg en gebeld werd; “Hey pap, ik ben weg bij KPN. Heb een ander nummer. Het oude nummer kun je verwijderen en het nieuwe opslaan. Ben je thuis”. Hierna werd er 3x heel snel achter elkaar gebeld en direct weer gebeld, zodat er een gemiste oproep in beeld kwam.

WOENSDAG 5 MEI 2021
Reed een 25 jarige man uit Haaksbergen 120 km/u over de Beckummerweg, alwaar een maximumsnelheid geldt van 60 km/u. Het rijbewijs van de 25 jarige werd ingevorderd en een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

DONDERDAG 6 MEI 2021
Vond er een schoorsteenbrand plaats aan de Lansinkstraat.

Werd een 20 jarige man uit Haaksbergen bekeurd op de Enschedesestraat voor het rijden zonder geldig rijbewijs op zijn snorscooter.

VRIJDAG 7 MEI 2021
Werd een 76 jarige vrouw uit Haaksbergen via Whatsapp benaderd door een persoon die vertelde haar favoriete kind te zijn. Zij mocht raden, en de naam van haar kleinzoon was voldoende. De kleinzoon had een ander nummer en het oude moest verwijderd worden.  De volgende dag vroeg de “kleinzoon” om geld over te maken voor een nieuwe laptop, dat werd gedaan. En stond er blijkbaar nog een rekening open, die ook betaald moest worden. De kleinzoon zou anders in de problemen komen. Dat werd ook gedaan en de 76 jarige was inmiddels ruim 3000 euro lichter. Nadat zij geen contact kreeg met het nummer, en men doorgaf dat de laatste betaling niet was overgekomen vertrouwde de 76 jarige het niet meer. Na contact te hebben gehad met haar dochter bleek zij opgelicht te zijn. Aangifte werd gedaan bij de politie.

ZATERDAG 8 MEI 2021
Deed een 45 jarige man uit Haaksbergen aangifte van oplichting.  Hij  kreeg een Whatsapp bericht van iemand die zich voordeed als zijn kind. De persoon gaf aan problemen te hebben met online bankieren, daarna vroeg deze persoon om twee facturen voor te schieten en dan zou maandag het bedrag worden terugbetaald. De 45 jarige heeft geen geldbedrag overgemaakt.

Bleek dat er tien zakken potgrond gedumpt waren op de Hazenweg.

Op de Oostendorperweg werd gedumpt afval vermoedelijk van een hennepkwekerij aangetroffen.

Werd een 20 jarige bestuurder uit Haaksbergen op de Lupine aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Aan de politiepost werd bloed van hem afgenomen door een GGD arts.

ZONDAG 9 MEI 2021
Kreeg de politie de melding dat er in de nachtelijke uren tussen 02.00 – 04.00 uur een vechtpartij was geweest tussen tien jongeren aan de Watermolenweg. Eén persoon had knock-out op straat gelegen. Jongeren hadden stoelen en pakjes drinken gepakt van het hotel en er was mee gegooid. Er scheen behoorlijk gevochten te zijn, aangezien er nog bloed op de brug lag en zelfs een tand! De hotelgasten waren bang geweest, maar geen van hen heeft 112 gebeld.

Kreeg de politie de opdracht om te gaan naar Brammeloweg. Aldaar zou een wielrenner ten val gekomen zijn en in de sloot beland zijn. Volgens zijn mede-wielrenners kwam een 44 jarige wielrenner uit Hengevelde tijdens het wisselen van positie in de groep ten val en is gevallen in de sloot. Slachtoffer klaagde over rug- en nekklachten. Door de val was zijn helm gebarsten. Slachtoffer is nagekeken door de ambulance en naar het MST te Enschede vervoerd.

Vond er een zware mishandeling plaats in een woning aan de Eibergsestraat. Een 26 jarige man uit Roemenië werd aangehouden en ingesloten in het arrestantencentrum te Borne.

MAANDAG 10 MEI 2021
Aan de Ontginningsweg werden een aantal big shoppers aangetroffen langs de weg richting het bos. In de big shoppers lagen betontegels.