08:49 Haaksbergen - aangepast om 08:49

Politie berichten Haaksbergen week 21/22

Vrijdag 26 mei 2023
Bleek dat een 80 jarige inwoonster uit Haaksbergen was opgelicht. Via de telefoon was zij gebeld door een 'medewerker' van de Rabobank,  daarbij werd aangegeven dat iemand toegang zou hebben tot haar gegevens en bankrekening. En men wilde uit voorzorg haar bankpas en sieraden ophalen. De 80 jarige vrouw heeft alles verzameld en rond 17:30 uur stond er een jongen voor de deur die de boel kwam ophalen. Door de 80 jarige vrouw werd  een aantal gouden sieraden meegegeven en haar bankpas.  Haar zoon kwam later die avond en vertrouwde het niet en belde de Rabobank. De bankpas werd daarop geblokkeerd, wel was er al een bedrag van 1150 euro met haar bankpas opgenomen bij een geldautomaat te Goor. Door de politie is een aangifte opgenomen en er wordt een nader onderzoek ingesteld. !!! De bank belt u niet op!!!

Zaterdag 27 mei 2023
Zag de politie omstreeks 23.00 uur op de Oude Enschedeseweg een scooter rijden met twee mannen erop zonder helm. Een bon werd opgemaakt. De bestuurder testte verder positief op het gebruik van drugs (cannabis).  Hij werd aangehouden en in het politiebureau te Goor vond er een bloedafname plaats. De bestuurder kreeg een rijverbod van 24 uur.  Als de uitslag van de bloedproef bekend is geworden zal er
een proces-verbaal worden opgemaakt.

Zondag 28 mei 2023
Kreeg de politie omstreeks 03.40 uur het verzoek om naar een woning aan de Volmer te gaan, aldaar zou om de minuut de deurbel afgaan. Echter de bewoner durfde niet te gaan kijken. Men had wel een persoon gezien die twee keer aan de overkant van de straat liep, echter was het onbekend of deze had aangebeld. Door de politie werd niemand meer aangetroffen. Bewoners hebben de bel maar afgekoppeld, mogelijk was er sprake van een storing in de bel zelf. Om 11.00 uur werden wij ter assistentie gevraagd bij een woning aan de Mozartstraat. Een familielid had zich illegaal de toegang tot de schuur van de woning verschaft. Hij wilde daar blijven slapen. De man werd door zijn familie uitgelegd dat hij niet welkom was en moest vertrekken. Dat deed hij ook.

Werd omstreeks 13.00 uur op de Niekerkerweg een fietsster uit Duitsland aangereden door een automobilist. De 41 jarige vrouw kwam daarbij ten val en liep schade op aan haar fiets en had schaafwonden. De onbekend gebleven automobilist reed door zonder op enige wijze zijn identiteit of dat van zijn voertuig bekend te maken. Door getuigen werd het kenteken genoteerd van de doorgereden partij. Door de politie werd een aangifte van doorrijding opgenomen en zal er een nader onderzoek plaatsvinden.

Om 14.00 uur werd een bejaarde man uit Haaksbergen rijdend in een rolstoel aangetroffen op de Broekheurnerweg te Buurse. De man werd door zijn familie teruggebracht naar zijn huis.

Dinsdag 30 mei 2023
Om 04.50 uur werd een ruit van een woning aan de Ds.van Kriekenstraat ingegooid. Ook een ruit van een voor de woning geparkeerde auto moest het ontgelden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Om 10.00 uur hebben we een aangifte opgenomen van horizontale fraude. De aangever had een mail gekregen van zijn creditcardmaatschappij. Hij moest een link aanklikken om te voorkomen dat zijn creditcard zou verlopen. Via de link kwam hij op een site waar hij alle gegeven van zijn creditcard moest invullen. Daarna werd er
door de oplichter met deze gegevens geld van zijn rekening gehaald . Schade meer dan 800 euro. De bank stuurt geen e-mails met linkjes. Het advies is dan ook hang op, click weg en bel je bank.

Woensdag 31 mei 2023
Om 03.30 uur reed een bestuurder over de N18 in de richting van Haaksbergen. Op een gegeven ogenblik pakte hij naar zijn eigen verklaring een zakje chips. Vervolgens reed hij in de berm en kwam in een sloot tot stilstand. De man moest een ademtest ondergaan. Daaruit bleek dat hij niet had gedronken. De auto moest worden afgesleept.
Om ongeveer 14.30 uur reed de bestuurder van een elektrisch autootje de uitrit van het afvaldepot aan de Industriestraat uit. Daarbij zag hij de bestuurster van een elektrische fiets over het hoofd. De jongedame werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Donderdag 01 juni 2023
17.00 uur. Op verzoek van de directie van de Bonifatiusschool zijn wij naar het schoolplein aan de Lijsterstraat gegaan. Aldaar hielden zich een 9 tal jongeren (12 tm 14 jaar. ) op, die er een zooitje van hadden gemaakt. Nadat zij hun rotzooi hadden opgeruimd zijn ze meegenomen naar een van de verbodsborden. Nadat ze
de tekst hadden gelezen zijn ze weggestuurd. Dit is een dagelijkse klacht. De directie gaat met de wijkagent in gesprek.

Bron: Politie Haaksbergen