12:29 Haaksbergen - aangepast om 12:29

Politie berichten Haaksbergen week 28/29

Vrijdag 15 juli
Is een aangifte diefstal fiets aan de Vincentstraat opgenomen.

Wij kregen om 22.05 uur een melding van geluidsoverlast aan de Jan Vermeerstraat. Dit is niet door ons waargenomen.

Zaterdag 16 juli
Door een alerte buurtbewoner werd een brand in een kliko achter een woning ontdekt. De brandweer bluste het vuur. De kliko, een schutting en een ruit van een achtergevel werd beschadigd. De verzekering wordt in kennis gesteld.

Er is bemiddeld tussen een camping eigenaar en een vaste campinggast die zich niet aan de Recron reglementen heeft gehouden met betrekking tot het onderhoud. De discussie was hoog opgelopen. De eigenaar van de camping voelde zich bedreigd. Het niet houden aan de Recron regels is  een civiele kwestie die de camping eigenaar aan een advocaat gaat voorleggen.

N.a.v. een melding aan de wijkagent gegaan naar de voormalige OBS de Weert. Onze lieve jeugd had daar een van de platen van een eerder vernielde ruit weggehaald. In het gebouw zijn vele vernielingen aangericht. Drie brandblussers lagen aan de achterzijde buiten. Ook veel Electro materiaal gesloopt van de muren en plafonds, lag  buiten. De eigenaar van het pand is in kennis gesteld.

Aan de Spoorstraat werd de niet afgesloten fiets. Bij de omliggende ondernemers worden beelden opgevraagd.

Aan de Dr. Schaepmanstraat werd een feestje gevierd. Op verzoek van de buurt daar aan de deur gegaan om de muziek zachter te laten zetten.

Zondag 17 juli
Een inwoner van Haaksbergen doet aangifte van diefstal uit haar woning. Bij thuiskomst in de middag waren de achterdeuren van haar woning niet afgesloten en stonden deze open. Vermist wordt een portemonnee met  inhoud 110 + 20 euro kleingeld, passpoort 2 bankpassen en een huissleutel.

Maandag 18 juli
Werd er aangifte gedaan van cybercrime door een betaalverzoek via WhatsApp.

Dinsdag 19 juli
Aan de Banckertstraat  is door een man aangebeld. Hij deed  zich voor als medewerker van de BAM. De gasleidingen zouden vervangen moeten worden. Hij had ook gevraagd of de bewoners van de sleutel hebben van van de buren. Bij navraag bij Enexis blijkt er geen onderhoud op de planning te staan. Hij gaf aan donderdag weer te komen. We hebben geen nieuwe meldingen gehad en of dat er nog meer mensen benaderd zijn.

Woensdag 20 juli
Werd in de ochtend door de toezichthouders van de gemeente Haaksbergen een gestolen bromfiets aangetroffen.  Uit een onderzoekje bleek dat de bromfiets in Enschede was gestolen. En met een lekke band in Haaksbergen was achtergelaten. De eigenaresse is met de bromfiets herenigd.

Tijdens de warme dagen hebben wij meerdere meldingen gehad over dieren. De dieren zouden geen beschutting hebben of niet voorzien zijn van water. Wij hebben op alle meldingen gereageerd, maar troffen de dieren in goede gezondheid en voorzien van schuilplekken en water aan.

Op de parkeerplaats van de Ronde Bultenweg werd een vrouw geconfronteerd met een man die haar aansprak en complimenteerde, terwijl hij zijn geslachtdeel uit de broek had hangen. De vrouw verliet de parkeerplaats en heeft in de auto gegierd van het lachen. Ze was niet bang maar wilde het toch even gemeld hebben als waarschuwing. En omdat het toch wel belachelijk was overgekomen.

Donderdag 21 juli
Klacht over parkeren. Melder is slechtziend en loopt dagelijks op de Enschedesestraat . Melder geeft aan dat er  met regelmaat een bus zodanig op de stoep geparkeerd staat dat melder  over de weg moet om er langs te kunnen Dat levert gevaarlijke situaties op, omdat melder geen overzicht heeft. De bus staat ter hoogte  Buurtzorg /Bevertstraat.  Grijs/witte bus. Deze melding is met de Toezichthouders gedeeld.

Vond er een aanrijding plaats op de Eibergsestraat bij de kruising met de Weerninksweg en de Westsingel. Een achterop komende auto had te laat in de gaten dat de voorligger remde om af te slaan. De bestuurder remde en week uit, reed de berm in tegen een kast van de hoge druk riolering.

Kregen wij een melding van een stomdronken man op de Veldmaterstraat. De man werd door ons aangetroffen in de tuin van een woning en niet zijn eigen woning. De man kreeg een bekeuring en werd aan zijn eigen zorgkader overgedragen( bij huis afgeleverd)

Vrijdag 22 juli
Kregen wij een melding van een onwel wording aan de Schapendrift. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Fiets en toebehoren zijn aan de familie overgedragen.

Bron: Politie Haaksbergen