23 sep - 20:19 Haaksbergen - aangepast om 13:13

Politie Berichten Haaksbergen week 37/38

Vrijdag 16 september 2022
Kreeg de politie melding over een verdachte man, die een vrouw zou hebben aangevallen in de omgeving van het Buurserzand. Door meerdere politievoertuigen werd uitgekeken naar de man en ook een politiehelikopter leverde ondersteuning. De man werd niet meer aangetroffen.
Wel werd na onderzoek in de nachtelijke uren een 31 jarige man uit Enschede aangehouden. Deze werd ingesloten in het arrestantencentrum te Borne.

Zaterdag 17 september 2022
Melding om 10.30 uur van een familieruzie aan de Binnenveldweg. De zoon zou in de achtertuin worden belaagd door zijn vader en er zou met tuinstoelen worden gegooid. Door de politie werd er bemiddeld.

Zou er om 22.20 uur geluidsoverlast zijn aan de Spanbeddestraat. Ter plaatse hoorde de politie eerst gepraat en later wat harde muziek. Na aan de deur geweest te zijn, zou men de muziek zachter/uit zetten.

Zondag 18 september 2022
Kreeg de politie om 00.18 uur het verzoek om te gaan naar de Johannes Vermeerstraat voor geluidsoverlast. Aldaar  stond een feesttent in de straat. Aan de politie werd medegedeeld dat er al iemand had geklaagd bij hun. Men had daarop de muziek al uitgezet. Geen overlast waargenomen door de politie.

Maandag 19 september 2022
Melding om 10.00 uur dat op de Buurserstraat  er een onverzorgd type, mogelijk Oostblok, zou rondhangen. En de melder had hier geen goed gevoel bij. Door de politie werd een 34 jarige Duitser aangetroffen zonder vaste-woon of verblijfplaats. Hij had een onsamenhangend verhaal dat hij onderweg was naar Duitsland, waar hij in Gronau een stukje grond zou hebben. Om daar te mogen wonen, moest hij eerst te voet het land verkennen in opdracht van de marine en de overheid. Daarvoor moest hij in de buitenlucht slapen en te voet naar de plaats van bestemming reizen. In Gronau zou zijn familie op hem wachten. De politie kon verder niet veel met hem en heeft de 34 jarige een goede reis toegewenst.

Dinsdag 20 september 2022
Kreeg de politie het verzoek te gaan naar de Oude Eibergsestraat. Aldaar zou een gestolen voertuig moeten staan die daar uitgepeild werd aan de hand van track and trace. Ter plaatse trof de politie op een pad verse bandensporen aan en zagen dat er op de aangewezen locatie wel degelijk een voertuig had gestaan. Deze was inmiddels alweer verdwenen.

Woensdag 21 september 2022
Om 16.04 uur werd er melding gedaan dat iemand straalbezopen achter het stuur van zijn auto zou zitten. Hierbij was het de meldster gelukt om de automobilist te laten stoppen op de Geukerdijk,  De 55 jarige bestuurder uit Delden bleek onder invloed van alcohol te zijn en zijn rijbewijs was ongeldig. Aan de politiepost blies hij 965 ug/l. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Kreeg de politie om 16.28 uur de melding, dat een verwarde man in de moskee aan een tafel bier zou zitten te drinken.  De man zou verzocht zijn weg te gaan, maar hij bleef in de moskee. Bleek te gaan om een 64 jarige man zonder vaste-woon of verblijfplaats. Deze was niet tot bedaren te krijgen en wilde niet vertrekken. Had verschillende uitspraken waarmee hij andermans veiligheid en de openbare orde dreigde te verstoren. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex te Borne.

Donderdag 22 september 2022
Kreeg de politie om 15.48 uur het verzoek te gaan naar de Binnenveldweg voor een gaslek.
Oorzaak was een verzakt riool waardoor een gasleiding was geknapt. Het gas is vervolgens in het riool terecht gekomen. Daarop werd de gehele wijk afgezet in verband met ontploffingsgevaar. Enexis kwam ter plaatse en heeft de locatie van het lek vastgesteld. Hierop is de hoofdleiding dichtgedraaid en zijn er graafwerkzaamheden verricht rondom het lek.

Om 20.48 uur melding van overlast van een persoon aan de Beethovenstraat. Deze zou de hele avond aan het schreeuwen zijn geweest en in zijn onderbroek over straat lopen. Bleek te gaan om een 53 jarige bewoner die zwaar onder invloed van drugs was en nu weer in zijn woning zat. Een familielid zou zich verder ontfermen over de 53 jarige.

Bron: Politie Haaksbergen