05 feb - 10:48 Haaksbergen - aangepast om 11:33

Politie berichten week 06

Op zaterdag 2 februari 2019 omstreeks 01.00 uur werd een 39 jarige Haaksbergenaar aangehouden voor bedreiging van zijn vriendin en voor het plegen van vernielingen in haar woning aan de Vincentstraat te Haaksbergen. De 39 jarige werd overgebracht en ingesloten in het politie-arrestantencentrum te Borne.

Op donderdag 31 januari 2019 omstreeks 10.00 uur was het wegdek op de Sleutelbloem te Haaksbergen zeer glad geworden door sneeuwval. Een 43 jarige fietser ging hierdoor onderuit en heeft hierbij knieletsel opgelopen. Ambulancebroeders hebben zich verder over haar ontfermd.

Op woensdag 30 januari 2019 omstreeks 12.00 uur zag de politie tijdens de surveillance aan de Stepelerveldweg in Haaksbergen een nuchter kalf langs de weg liggen. Kadaver was niet afgedekt terwijl dit wel een verplichting is. Niet afdekken van een kadaver betreft een overtreding van Artikel 3.23.van de regeling dierlijke bijproducten. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt voor deze overtreding.

Op woensdag 30 januari 2019 omstreeks 10.00 uur  kwam een 43 jarige bewoonster uit Haaksbergen zich melden bij het Politie Service Punt teHaaksbergen. Ze had op marktplaats een horloge te koop aangeboden voor 80 euro. Daar kwam een reactie op, de persoon wilde het horloge van haar kopen en vroeg naar haar telefoonnummer en haar naam. De 43 jarige vertelde dat ze een betaalopdracht zou versturen zodat de koper aan het betaalverzoek kon voldoen. Dit wilde de koper niet en vroeg naar haar bankgegevens via Whatsapp. De 43 jarige had inmiddels haar telefoonnummer gegeven en er volgde een korte chatsessie. In de avonduren kreeg ze opeens een berichtje van haar moeder met het verzoek om 1820 euro over te maken. Haar moeder zou een nieuwe telefoon gekocht hebben en moest nog wennen aan haar nieuwe toestel om te kunnen bankieren met dit nieuwe toestel. Donderdag zou haar moeder het geld teruggeven. De 43 jarige vertrouwde het niet en heeft ze geen geld overgemaakt. Tevens was er een profielfoto van haar moeder van FB gehaald . Door de politie werd aan de meldster uitgelegd dat dit “de manier” van oplichting is op dit moment. En dat ze goed en alert heeft gehandeld.

Afgelopen week werden vier auto’s vernield in Haaksbergen. Deze vernielingen vonden plaats aan de Sterkerstraat, Pastoor Wienholtsstraat en Dr Prinsstraat.

 

Erik Teesink
Wijkagent Haaksbergen (Buurse, De Veldmaat, Stepelo)
Politie  | Oost-Nederland| Twente | Haaksbergen
Brink 1, 7481 EE Haaksbergen