25 feb - 08:44 Haaksbergen - aangepast om 12:46

Politie berichten week 09

Op vrijdag 22 februari 2019 deed een 67 jarige man uit Haaksbergen aangifte van oplichting. Via Whatsapp is de 67 jarige benaderd door iemand die schreef: “Hé pa, dit is mijn nieuwe nummer en wil je even geld naar mij overmaken”. Dit heeft de 67 jarige gedaan. Daarna kwam hij er  al vrij snel achter dat het niet klopte. De 67 jarige heeft contact opgenomen met zijn bank en aangifte gedaan.

Op vrijdag 22 februari 2019 werd aan de Twijnerstraat te Haaksbergen een auto buitengebruik gesteld door de politie ivm openstaande boetes. De duur van de buitengebruikstelling bedraagt vier weken. Na deze periode zal het voertuig worden overgedragen aan de Domeinen Roerende Zaken. Het voertuig is voor de eigenaar binnen de genoemde periode terug te krijgen door het openstaande bedrag (administratieve sanctie + verhogingen) alsmede de kosten van overbrenging en bewaring te betalen.

Op vrijdag 22 februari 2019 vond een winkeldiefstal plaats bij een supermarkt aan de Spoorstraat. Een kassamedewerker zag een man bij de uitgang ijsberen en riep hiervoor een collega op, nog voordat deze collega er was, zag ze dat deze man het toegangspoortje opende en dat een man vanuit de winkel met een grote boodschappentas vol de winkel verliet.

Signalement van deze twee mannen:
1 – Man, donker haar, blauwe AH big shopper bij zich, blauwe jas met capuchon, buitenlands uiterlijk, grijze broek, zwarte sportschoenen.
2 – Man, lichte broek, zwarte jas, donker haar.

Op zaterdag 23 februari 2019 werd in een supermarkt aan de Spoorstraat te Haaksbergen een 48 jarige man uit Dordrecht aangehouden voor een winkeldiefstal. De man had in de supermarkt een baseballpet gestolen. De man kreeg een winkelverbod van 2 jaar en een civiele maatregel van 181 euro. De 48 jarige werd ingesloten in het arrestantencentrum te Borne en ivm recidive zal hij voorgeleid worden bij de rechter-commissaris in Alm

Erik Teesink
Wijkagent Haaksbergen (Buurse, De Veldmaat, Stepelo)
Politie  | Oost-Nederland| Twente | Haaksbergen
Brink 1, 7481 EE Haaksbergen