21 apr - 08:44 Haaksbergen - aangepast om 08:44

Politie berichten week 16

Donderdag 16 april 2020

Een 30 jarige bestuurder uit Losser reed 177 km/u over de N18. Zijn rijbewijs werd door de politie ingevorderd en een proces-verbaal werd opgemaakt.

Vond er een conflict plaats aan de Beatrixstraat. Hierbij werd een trappende beweging naar een auto gemaakt en maakte beide partijen elkaar uit voor oplichters. Door de politie zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Viel er een vrouw van de fiets aan de Boerenmaat. Met de ambulance werd zij vervoerd naar het MST.

Was er brand in een chalet aan de Scholtenhagenweg. Met een brandblusser kon de brand geblust worden.

Vrijdag 17 april 2020
Werd er bij de politie aangifte gedaan van vernieling van een auto aan ’t Kempke. Deze vernieling was gepleegd tijdens een ruzie aan ’t Kempke een dag eerder, waarbij ook gezwaaid werd met een slagersmes. Dit mes is door de politie inbeslaggenomen.

Werd er ingebroken bij een horecazaak aan de Blankenburgerstraat

Werd de bewoner van de Cornelis Trooststraat gebeld door zogenaamd een medewerker van de Rabobank. Men moest snel zijn rekening online openen, aangezien men op het punt stond om een groot geldbedrag over te maken naar Bulgarije en dat men dacht dat dit niet correct was. Het bedrag moest worden overgemaakt van zijn spaarrekening naar zijn lopende rekening en vervolgens naar een andere rekening. Dit werd gedaan. Door later ingrijpen van de bank kon men het bedrag alsnog terughalen.

Zaterdag 18 april 2020

Hoorde men aan de Vincentstraat iemand om hulp roepen. Bleek dat een 80 jarige bewoonster was gevallen, gezichtsletsel had en niet meer overeind kon komen. Door personeel van de ambulance werd zij behandeld en weer in bed gelegd.

Werd met een fles een ruit ingegooid aan de Merelstraat. Door de politie is nader onderzoek gedaan.

Werd er melding gedaan van iemand die aan het zonnebaden was aan de Molenstraat, waardoor melder er niet meer langs kon. Melder was 49 jaar oud en gaf aan tot de risicogroepen  te behoren als zwaar roker. Melder  was bang om besmet te worden met het coronavirus van zijn 89 jarige buurvrouw, die voor zijn deur zat te zonnebaden. De politie heeft de 49 jarige melder het advies gegeven om beschermingsmaatregelen te nemen en om te stoppen met roken.

Zondag 19 april 2020
Kreeg de politie de melding over een auto, merk Peugeot die aan de Geukerdijk stond en mogelijk eerder betrokken was geweest bij een inbraak aan ’t Wiedenbroek. Bleek dat de inzittenden bezig waren met het Pokemon spel.

Werd een 31 jarige man uit Haaksbergen aangehouden voor heling van een gestolen fiets aan ’t Kempke. De 31 jarige werd overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne en ingesloten.

Bron: Erik Teesink
Wijkagent Politie Haaksbergen