28 okt - 13:24 Haaksbergen - aangepast om 13:24

Politie berichten week 43

Op woensdag 23 oktober, in de nachtelijke uren, zag de politie op de Hengelosestraat een man op blote voeten lopen. Bleek een 62 jarige man uit Enschede te zijn, die aangaf dat zijn voeten in brand stonden. De man bleek weggelopen te zijn uit een zorginstelling.
Door de politie werd hij vervolgens teruggebracht naar deze instelling.

Op woensdag 23 oktober bleek er een woninginbraak plaatsgevonden te hebben aan de Parnassia. Voornamelijk sieraden werden weggenomen.

Op woensdag 23 oktober kreeg de politie de melding dat aan de Ekkersweg een loslopende hond een andere hond had gebeten.
Aangezien dit niet het eerste bijtincident was, zal de politie een rapportage opmaken.

Op donderdag 24 oktober werd in een woning aan de Uitterhoevestraat een 35 jarige man aangehouden, die nog een openstaande gevangenisstraf van 111 dagen had openstaan. Dezelfde dag kreeg een 21 jarige man in de Merelstraat bezoek van de politie om een geldboete van 1383 euro te betalen of bij niet betaling 21 dagen gevangenisstraf uit te zitten.
De 21 jarige kon de geldboete niet betalen en werd aangehouden. Beide personen zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.
En van daaruit werden zij overgebracht naar een Huis van bewaring om daar hun dagen uit te zitten.

Op zondag 27 oktober, in de nachtelijke uren, kreeg de politie de melding dat er een conflict gaande was aan de Gentiaan.
Eén van de partijen zat als bestuurder nog in zijn auto en bleek alcohol genuttigd te hebben. Deze 33 jarige bestuurder blies aan het politiebureau 220 ug/l en dit is wettelijk het maximale wat is toegestaan. De 33 jarge werd na de blaastest door de politie weer afgezet bij zijn auto.

Afgelopen week zijn meerdere bewoners in Haaksbergen benaderd door de bestuurder van een BMW om een pannen of messenset te kopen. De bewoners zijn niet ingegaan op deze verkooppraktijken en de politie geeft het advies om dit ook niet te doen.
Meestal is er namelijk sprake van oplichting.

 

Erik Teesink
Wijkagent Haaksbergen (Buurse, De Veldmaat, Stepelo)
Politie  | Oost-Nederland| Twente | Haaksbergen