12:11 Haaksbergen - aangepast om 16:56

Politie berichten wk 52-01

Rond de jaarwisseling hebben er diverse incidenten plaatsgevonden rond Haaksbergen. Vanaf heden zullen wij wekelijks de verslaggeving publiceren.

Bron: Politie Haaksbergen


Incident: F72: Bezit Overige wapens

Gepleegd: donderdag 3 januari 2019
Locatie: Merelstraat  

Toelichting: N.a.v. een anonieme melding aan de deur gegaan bij de Merelstraat .. te Haaksbergen. Bewoner en tevens 20 jarige verdachte deed de deur open.
Cautie medegedeeld en de uitlevering gevorderd van het vuurwerkpistool.
VE overhandigde direct het vuurwerkpistool en 9 patronen.
Van de verdachte een korte verklaring in concept afgenomen. Deed afstand van het vuurwerkpistool en een PV zal worden opgemaakt.


Incident: E40: Afhandeling Overige Meldingen
Gepleegd: dinsdag 1 januari 2019 om 19:01
Locatie: Kroonprins, Haaksbergen

Toelichting
Melding schade aan de auto mogelijk door vuurwerk veroorzaakt. Ter plaatse gesproken met melder . Achteruit van de auto was versplinterd. Rond half 3 vannacht had er een groepje voor de woning gestaan met zwaar vuurwerk. Men heeft niet gezien of gehoord dat de auto toen beschadigd was. Geen vuurwerkresten aangetroffen bij de auto. Op de rand van het glas van de achterruit zat een ster waar de versplintering van de ruit begonnen is. Toen men vanmiddag de achterklep dichtgooide barstte de gehele ruit. Aangegeven dat niet duidelijk is wanneer het feit gepleegd is, of er sprake is van opzet en wie er verantwoordelijk is. Geadviseerd de schade via de verzekering te verhalen.

Incident: F13: Brandstichting

Gepleegd: maandag 31 december 2018 om 21:16
Locatie:  Jhr.Von Heijdenstraat, Haaksbergen

Toelichting
Melding ondergrondse containerbrand. TP was de brand al geblust, bij aanrijden werden wij door de brandweer gestuurd naar een wegrijdende Audi , hier zouden de daders inzitten. Derhalve stopteken gegeven en  inzittenden aangesproken. Er zouden ter plaatse getuigen zijn van het voorval, dus terug gegaan naar het plaats delict. Daar een aantal omstanders gesproken welke het kennelijk gezien zouden hebben, echter gaven zij aan dat anderen het weer gezien hadden. Niks concreets dus tegen de inzittenden van de Audi. .


Gepleegd: maandag 31 december 2018 om 13:16
Locatie: Dekkersweg, Haaksbergen

Toelichting
Kregen wij een melding van een ongeval veroorzaakt door vermoedelijk illegaal vuurwerk. Op het moment dat wij ter plaatse kwamen was het slachtoffer  al in de ambu. Op de oprit van de woning zagen wij een groepje jongens staan. Allen zeer ontdaan over wat er zojuist gebeurd was. Ze waren in de buurt van de woning van het slachtoffer vuurwerk aan het afsteken geweest. Ook illegaal vuurwerk. Zoals het nu blijkt wisten niet alle jongens van het illegale vuurwerk af. Opeens was het mis gegaan. Het 16 jarige slachtoffer  wilde een stuk vuurwerk gooien maar de verbranding was wat sneller gegaan en was het vuurwerk in zijn handen af gegaan. Twee van de groep hadden hier heel dicht bij gestaan en zagen dat de duim en wellicht wat meer van de hand af hing.
Zoals het er nu naar uit ziet mist  het slachtoffer de bovenste kootjes van zijn middel- en wijsvinger, duim ontvelt en gebroken. Verdere beschadiging aan oor en trommelvlies.


Incident: C10: Vernieling van/aan Auto

Gepleegd: tussen maandag 31 december 2018 13:00 en dinsdag 1 januari 2019
Locatie: Stiegert, Haaksbergen


Schade omschrijving HATCHBACK: Drie putjes/doffe plekken op de voorruit. Twee vlekken op de motorkap met wittige verkleuringen van de lak en meerdere brandplekken en krassen.

 

Incident: E31: Brand (Geen Brandstichting)
Gepleegd: zaterdag 29 december 2018 om 10:22
Locatie: Margrietstraat, Haaksbergen

Toelichting
Bleek dat de pijp van de palletkachel ineens roodgloeiend werd en begon te roken. Hierop hebben bewoners 112 gebeld. In de woning rook het inderdaad naar brand maar was geen rook of vuur te zien. Brandweer heeft nog gemeten maar kon verder ook niets vinden. Werd als advies gegeven om hem eerst goed na te laten kijken.

 

Incident: D21: Rijden Onder Invloed Alcohol
Tijdstip kennisname: zaterdag 29 december 2018 om 0:06

Kwam ons een auto tegemoet rijden op de Dr. Prinsstraat. Volgens RDW was auto niet verzekerd. Gekeerd en 43 jarige man uit Haaksbergen staande gehouden. PV aangezegd voor het onverzekerd rijden. Adem van meneer rook naar alcohol. Ademtest op straat met als resultaat F. Meneer meegenomen naar de politiepost in Haaksbergen voor verdere afhandeling. Ademanalyse met als resultaat 590 ug/l. Bestuurder wordt per post gedsgvaard.

 

Incident: F90: Cybercrime
Gepleegd: vrijdag 28 december 2018
7482HH Haaksbergen

Toelichting
Melder ….. kwam aan het PSP te Haaksbergen en deelde het volgende mede. Hij heeft tot voor kort een facebook account gehad. Hier was hij niet vaak actief mee. Vorige week logde hij na een tijdje weer in op facebook en zag dat hij meerdere berichten van mensen had die contact met melder wilden. Dit omdat melder via facebook kaarten voor een concert in het westen van het land zou hebben verkocht. De kaarten waren niet geleverd en de mensen hadden wel betaald. Melder is benaderd door ongeveer 5 personen, dit voor zover hij kan kon zien. Het gaat om bedragen van tussen de 50 en 200 euro. Melder wist hier niks van.  Vermoedelijk is het facebook account van melder gehackt.
Inmiddels heeft melder zijn facebook account verwijderd. Hij heeft zelf ook geen schade.
… werkt bij een bedrijf  in Hengelo en heeft van de security van het bedrijf te horen gekregen dat er verdachte handelingen met zijn facebook account hebben plaatsgevonden en of hij daar rekening mee wilde houden.


Incident: D20: Rijden Onder Invloed Drugs/Medicijnen
Gepleegd: woensdag 26 december 2018 om 14:40
Locatie: Noordsingel http://bluespot.politie.local/img/politie.Generic/LUID/ico/icoZoek.pngIB Haaksbergen
Toelichting Team verkeer

zondag 30 december 2018 tussen 19:15 en 19:25
Locatie: Waandersstraat Haaksbergen

Tijdens een alcoholcontrole werd een 24 jarige man uit Haaksbergen staande gehouden. Bij controle kwam er een behoorlijke wietlucht vanuit de auto. Hier betrokkene mee geconfronteerd en gaf aan een kleine hoeveelheid wiet bij zich te hebben. Verder verklaarde hij dat hij een aantal uren geleden voor het laatst had geblowd. Hierop een speekseltest afgenomen en deze bleek positief op het gebruik van THC.Verdachte meegenomen naar het arrestantencomplex te Borne waar door de GGD-arts om 15:20 uur bloed is afgenomen.Verdachte heeft een rijverbod gekregen voor de duur van 24 uur en zal eindigen op donderdag 27-12-2018 om 14:40 uur.
Rijverbod 24 uur