03 sep - 18:29 Haaksbergen - aangepast om 18:29

Politieberichten

Vrijdag 25 augustus 2023
Omstreeks 10.00 uur melding van een ongeval met letsel op de kruising van de Diepenheimseweg met de Olthuisweg. Een 19 jarige automobiliste uit Haaksbergen reed over de Bretelerveldweg. Gekomen op het bovengenoemde kruispunt gaf zij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 47 jarige automobiliste uit de Rietmolen. Deze droeg geen gordel en met onbekend gebleven letsel werd zij in een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede. Door de politie werd de aanrijding ter plaatse verder afgehandeld.

Zaterdag 26 augustus 2023
Melding omstreeks 22.00 uur dat bewoners aan de Adriaan Brouwerstraat vuur aan het stoken waren in een ton. Dit veroorzaakte veel stank overlast en de vonken vlogen in het rond volgens de melder. Ter plaatse  waren de bewoners inderdaad bewerkt hout aan het verbranden. De bewoners gaven aan dat zij dachten dat het schoon hout was en lieten in opdracht van de politie het vuur uitbranden.

Zondag 27 augustus 2023
Melding om 19.26 uur van vijf jeugdigen, die  op de Goorsestraat en dan ter hoogte van de Moatsnieder een aantal takken op de weg, maar ook naar auto’s hadden gegooid. De jongens waren hierna weggelopen in de richting van de Richterstraat. De melder gaf aan dat zijn auto aan de voorkant een flinke deuk had opgelopen. En had het signalement onthouden van één van de daders dit betrof; een jonge donkere jongen en hij droeg een zwart-wit shirt met een rugtas. Het signalement van de andere jongens had de melder niet onthouden. Door de politie werden de jongeren niet meer aangetroffen. Aangifte werd er gedaan van vernieling.

Maandag 28 augustus 2023
Kreeg de politie om 09.46 uur de melding dat een bewoner aan de Van Heemskerkstraat onwel was en niet in staat was om zelfstandig de voordeur te openen. Politieagenten constateerden dat achterdeur niet op slot zat en doormiddel van een touwtje te openen was. In de keuken werd de 67 jarige bewoner aangetroffen, die op een stoel zat en aangaf zeer vermoeid te zijn en niks meer kon. Met een ambulance werd hij vervoerd naar het MST te Enschede.

Dinsdag 29 augustus 2023
Werd er aangifte gedaan van cybercrime. Een 23 jarige inwoonster van Haaksbergen had op de website Vinted haar voetbalschoenen te koop aangeboden. Een paar minuten later kreeg zij een email van iemand die wel haar voetbalschoenen wilde kopen. De 23 jarige vrouw verstrekte via de mail haar betaalgegevens, zodat het geld snel op haar bankrekening zou staan. Hierna ontving zij een email met een link. Nadat er op een link was geklikt moest er ingelogd worden op haar bankrekening en werd een verificatiecode doorgegeven door de 23 jarige vrouw. Hierna zag de 23 jarige vrouw tot haar schrik dat er 250 euro van haar rekening was afgeschreven. Na contact met de ING bak werd haar bankrekening geblokkeerd en kreeg zij het advies om haar inloggegevens te wijzigen. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Woensdag 30 augustus 2023
Werd op zaterdag 26 augustus in een zaak aan de Textielstraat een bekende klant betrapt op diefstal van kauwtabletten voor honden. Echter werden deze tabletten niet aangetroffen toen de klant haar zakken leeg moest maken, dus heeft men haar maar laten gaan. Later heeft men de camerabeelden nog eens bekeken en daarop was duidelijk te zien dat de klant de tabletten in haar zak stak. Men wilde geen aangifte doen, maar de klant via de politie de kans te geven om het product alsnog te betalen. Na bemiddeling van de politie is de klant in de loop van de dag naar de zaak gegaan. Aldaar heeft zij de diefstal bekend en de kauwtabletten alsnog betaald. Wel kreeg zij een winkelverbod voor de zaak aan de Textielstraat.

Donderdag 31 augustus  2023
Kreeg de politie in de nachtelijke uren de melding dat iemand al een uur bij de politiepost stond in Haaksbergen. En dat deze man wilde meegenomen worden naar het arrestantencentrum van de politie in Borne. En als dit niet ging gebeuren dan zou hij wat gaan vernielen. Bleek te gaan om een 36 jarige inwoner uit Haaksbergen, die onder bewind staat en het moet doen met 20 euro weekgeld.  De man gaf aan dat thuis bij hem alles was afgesloten en dat hij zijn mobiele telefoon en het internet ook niet meer kon gebruiken. Volgens de man had zijn begeleider hem ingefluisterd, dat als hij een strafbaar feit zou plegen er een aanhouding zou volgen. En dat hij dan bij de rechter zijn verhaal kon doen. De politie heeft hem heel duidelijk gemaakt dat dit niet de oplossing was. Uiteindelijk heeft de politie hem kunnen overtuigen, dat hij naar huis moest gaan en bij de gemeente Haaksbergen in de loop van de dag in gesprek moest gaan over zijn situatie.