18 jan - 10:09 Haaksbergen - aangepast om 10:09

Politieberichten Haaksbergen week 01/02

Vrijdag 6 januari 2023
Melding om 20.35 uur dat er brand zou zijn in een keuken aan de Lijsterstraat. Aldaar bleek een kookplaat in brand te staan. De bewoner had er papier op laten liggen en naar alle waarschijnlijkheid per ongeluk de kookplaat aangezet. Politieagenten hebben de brand zelf kunnen blussen. De brandweer heeft nacontrole gedaan en de Stichting Salvage in kennis gesteld.

Aan de Stationsstraat werd om 16.45 uur een ruit van een personenauto ingeslagen. Door een getuige werd het kenteken van de auto van de daders genoteerd. Een 28 jarige man uit Enschede werd door de politie aangehouden voor deze autokraak.

Zaterdag 7 januari  2023
Bleek dat er tussen 17.00 uur en 19.30 uur was ingebroken in een woning aan de Weegbree. Door een klapraam te forceren kwamen de daders binnen en werd de woning doorzocht.  Een kluis werd weggenomen. Door de politie werd een aangifte opgenomen en door de Forensische Opsporing werd een technisch onderzoek ingesteld.  De politie is nog op zoek naar eventuele getuigen.

Zondag 8  januari 2023
Tussen zondag 8 januari 2023 en dinsdag 10 januari 2023, 14.00 uur vond op het terrein van de voormalige discotheek het Danspaleis een diefstal plaats. De weggenomen goederen bevonden zich ter hoogte van de schuur op het terrein. Dit waren oa twee Volkswagen motorblokken en een Samsung wasmachine. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Maandag 9 januari  2023
Melding om 18.35 uur van een aanrijding met letsel op de Noordsingel. Daarbij zou het voertuig op de kop in de sloot liggen. Meerdere politieauto’s, brandweer en een ambulance werden aangestuurd. Ter plaatse had brandweerpersoneel het voertuig en omgeving nagezocht op slachtoffers. Er werd echter niemand aangetroffen. Ook ontbrak de autosleutel in het contactslot. Het kenteken van de auto was afgegeven aan een 53 jarige inwoner van Haaksbergen. Deze werd door de politie thuis bezocht. Deze gaf aan dat hij erg geschrokken was van het voorval en daarom maar snel naar huis was gegaan. De politie zal op een later tijdstip nogmaals met de 53 jarige man in gesprek gaan.

Dinsdag 10 januari 2023
Werd er een aangifte opgenomen van WhatsApp-fraude. Omstreeks 17:00 uur kreeg een 82 jarige inwoonster van Haaksbergen een WhatsAppbericht van een onbekend nummer. De berichten leken alsof ze van haar dochter kwamen. Uiteindelijk is een bedrag overgemaakt van 1892,43 euro

Woensdag 11 januari 2023
Melding van geluidsoverlast om 12.15 uur aan de Dr. Schaepmanstraat. Ter plaatse hoorde de politie de bewoner schreeuwen en vloeken. De bewoner gaf aan dat hij met een computerspel bezig was en dat hij dat deed met deelnemers uit de VS. Door de politie werd aangegeven dat hij overdag ook rekenschap moet houden met zijn buren. En dat hij bij een volgende overlastmelding een boete zou krijgen.

Donderdag 12 januari 2023
Vond er om 15.45 uur op de Buurserstraat een aanrijding plaats, doordat er geen voorrang werd verleend. Beide bestuurders werden nagekeken door personeel van de ambulance, maar van noemenswaardig letsel was geen sprake. De politie heeft de aanrijding verder afgehandeld en de betrokken voertuigen werden geborgen door een bergingsbedrijf. Na onderzoek bleek dat de bestuurders niet onder invloed waren van alcohol.

Bron: Politie Haaksbergen