08:38 Haaksbergen - aangepast om 08:38

Politieberichten Haaksbergen week 02/03

VRIJDAG 14 januari 2022
Een 50 jarige vrouw uit Haaksbergen had een boete van het CJIB ontvangen voor het vasthouden van een mobiel toestel op de N352. Zij gaf aan dit niet geweest te zijn. Na contact gehad te hebben met het CJIB werd haar aangeraden eerst te bellen met betreffende politie eenheid en indien er geen duidelijkheid komt dan bezwaar indienen. Bleek dat er geen foto was gemaakt van de overtreding en deze visueel vastgesteld was. De politie Haaksbergen heeft mevrouw het advies gegeven om bezwaar te maken.

ZATERDAG 16 januari 2022
Een 18 jarige man uit Haaksbergen reed over de Alsteedseweg, komende uit de richting van Duitsland, gaande in de richting van supermarkt Terhurne. In de bocht vlak voor supermarkt Terhurne is hij met zijn auto in een slip geraakt. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en kwam op de kop in de naastgelegen sloot terecht. Betrof een eenzijdige aanrijding. Auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Reed een 32 jarige automobilist uit Haaksbergen met 170 km/u over de Twente route, N18. Er geldt daar een maximumsnelheid van 100 km/u. Het rijbewijs werd ingevorderd en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Werd er aangifte gedaan van inbraak in een schuur aan de Braak.

ZONDAG 16 januari 2022
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een fiets bij de Hema aan de Spoorstraat. Betrof een zwarte elektrische fiets merk Gazelle, type Orange C8.

Kreeg de politie in de nachtelijke uren meerdere meldingen van geluidsoverlast. Deze vonden oa plaats aan de Spanbeddestraat, Drepsenkamp en Klaverkamp

MAANDAG 17 januari 2022
Werd er melding gedaan van een poging tot oplichting. Bij een bedrijf aan de Spoelsterstraat werd voor ruim 750 euro vlees  besteld en dit zou vrijdagmiddag (14-1) rond 15:00 uur opgehaald worden. Volgens de melder gaf de man zichzelf uit als iemand van de dagopvang voor volwassenen en gehandicapten (geen organisatienaam). Melder gaf aan dat de man geen pinpas bij zich had en ook geen contact geld. De man is uiteindelijk vertrokken met de mededeling dat hij geld op ging halen. Echter hij is nooit meer teruggekomen. Er zal aangifte worden gedaan van poging tot oplichting.

DINSDAG 18 januari 2022
Kreeg de politie de melding dat er aan de Zuidgrensweg al minimaal twee uur een hond heel intens aan het blaffen was en men maakte zich zorgen, maar durfde niet zelf naar het adres te gaan. De politie heeft telefonisch contact gehad met eigenaar van hond. Hij zou de hond binnen doen. Hij vond het wel jammer dat mensen niet zelf bij hem waren gekomen.

WOENSDAG 19 januari 2022
Werd er gemeld dat er gele rook uit de schoorsteen kwam vanaf een perceel aan de Zendvelderweg te Buurse en men was er van overtuigd dat er afval verbrand werd. Door de politie werd geen gele rook uit de schoorsteen gezien. Wel roken ze dat er werd gestookt. Bleek een houtbewerkingsplaats voor antieke meubels en de eigenaar had net de kachel opgestookt. Omdat het een beetje heiig was bleef de rook wat hangen.

DONDERDAG 20 januari 2022
Kreeg de politie de melding dat op de Enschedesestraat een aanrijding was geweest, de rijbaan vol lag met onderdelen van een auto. En de bestuurder was doorgereden. Bleek dat de bestuurder van een voertuig op de Enschedesestraat een middengeleider heeft geramd. Paaltje is tientallen meters onder de auto meegesleurd, her er der lagen stukken van het voertuig. Bleek te gaan om een Volkswagen, gezien de onderdelen. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Bron: Politie Haaksbergen