21 jan - 14:48 Haaksbergen - aangepast om 14:48

Politieberichten Haaksbergen week 02/03

Vrijdag 12 januari 2024
Was de bewoonster van de Meijersgaardenweg angstig. Een onbekend voertuig stond op haar terrein. Betrof een afgelegen plek waar nooit auto’s staan. En de auto stond zo geparkeerd, dat de bewoonster dacht dat men naar haar woning zou komen. Hierop heeft zij de politie gebeld. Na onderzoek bleek, dat bezoek van de buren verkeerd was gereden en zich vast hadden gereden in de modder. Door een bergingsbedrijf werd de auto eruit gehaald.

Zaterdag 13 januari 2024
Zou er een grote vechtpartij gaande zijn bij de COA locatie Molenstraat Haaksbergen. Er zouden 20 jongens met elkaar op de vuist zijn. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de groepen al uit elkaar gehaald. Betrof een groep Arabische jongeren (10 á 15 man) tegen een groepje jongeren uit Eritrea ( 5 á 8 man). In de recreatieruimte was het een chaos met veel kapot glaswerk. Door de politie is er bemiddeld en afgesproken werd met de leiding dat de groepen gescheiden gehouden zouden worden. Conflict ging uiteindelijk om een tosti!

Wie van een groepje jongeren heeft op de Twijnerstraat een buschauffeur verblind met een laserpen?  De politie kreeg namelijk de melding dat een buschauffeur van Arriva een laser in zijn ogen kreeg. Dit gebeurde door een groep van vier jongeren, twee jongens en twee meiden in het donker gekleed. Door de politie werd in de omgeving nog een onderzoek ingesteld, maar de jongeren werden niet meer aangetroffen.

Zondag 14 januari 2024
Zagen omstanders dat de vlammen naar buiten sloegen bij een schoorsteen aan de Schubertstraat. Door de brandweer werd de brand onder controle gebracht. De schoorsteenveger uit Hengelo bleek twee maanden geleden nog geweest te zijn. Maar had de zijkant van de schoorsteen niet goed schoongemaakt en deze zat nog vol troep. De bewoners nemen contact op met hun verzekeringsmaatschappij. Zij gaan dan gelijk in overleg om eventueel juridische stappen te nemen tegen de schoorsteenveger uit Hengelo.

Maandag 15 januari 2024
Oplichters blijven maar actief. Nu verkocht een 64 jarige inwoonster uit Haaksbergen via Marketplace van Facebook een sofa. Er was interesse en een DPD-koerier zou de sofa op komen halen. Vervolgens dacht zij een mail ontvangen te hebben van DPD met instructies. Hierin stond dat er een postwissel, een formulier waarmee men per post geld kan verzenden, bij DPD lag. Tevens moest zij een PCS creditkaart kopen van 50 euro. De code moest via de mail doorgegeven worden aan DPD. De DPD-koerier zou daarna de postwissel met het aankoopbedrag en 50 euro bij zich hebben. De 64 jarige kreeg argwaan toen zij een code moest doorgeven. En nam contact op met DPD. Zij hoorde dat er sprake was van oplichting en dat de gebruikte e-mailadressen niet van DPD waren. De politie geeft nogmaals het advies om emailadressen goed te controleren en niet zomaar codes door te geven!

Dinsdag 16 januari 2024
Opnieuw werd er een fiets gestolen bij de bushalte aan Hengelosestraat/ Veldmaterstraat in. Dit keer betrof het een blauwe herenfiets van het merk Simplex. Door de politie werd een aangifte opgenomen. De politie geeft het advies om ter preventie een tweede fietslot te gebruiken en zet je fiets daarmee ergens aan vast!

Woensdag 17 januari 2024
Kreeg de politie de melding dat er een ruzie zou zijn bij de COA locatie aan de Molenstraat voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Door de politie werden direct groepen uit elkaar gehaald en het verhaal werd aangehoord. Bleek dat er problemen waren tussen de jongeren en de begeleiding over de huisregels. Om de rust weder te laten keren werd besloten om een 15 jarige vluchteling uit Syrië over te plaatsen naar een andere locatie van de COA.

Vond er er een eenzijdig ongeval plaats op de Bosweg nabij de Broekheurnerweg. De 30 jarige bestuurster uit Enschede bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en blies 1040 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal werd opgemaakt.

Donderdag 18 januari  2024
Zou er mogelijk in het buitengebied aan de Knoefweg een drugsdeal plaatsvinden met een Duits voertuig. Helaas had de melder geen kenteken gezien en toen de politie aan de Knoefweg kwam was de Duitse auto al vertrokken.

Bron: Politie Haaksbergen