13:46 Haaksbergen - aangepast om 13:46

Politieberichten Haaksbergen week 03/04

Vrijdag 20 januari 2023
Reed de politie omstreeks 23.30 uur over de Zieneschtraat en zagen zij een man midden op de weg druk gebarend staan. Zijn fiets lag daarbij hinderlijk op de weg. De 46 jarige inwoner van Haaksbergen werd aangesproken en bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. En werd bekeurd voor openbare dronkenschap. Zijn maat liep een eindje verderop en was aan het wildplassen. Na aanspreken kon hij zich niet legitimeren en ook hij kreeg een bon van de politie.

Zaterdag 21 januari  2023
Deed een 21 jarige inwoner van Haaksbergen aangifte van vernieling van zijn elektrische  fiets. Hij had deze gestald bij de bushalte Eykenhof aan de Hengelosestraat. De fiets bleek bij terugkomst compleet gesloopt te zijn. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Zondag 22 januari 2023
Deed een bewoner van de Fazantstraat aangifte van vernieling. In de nacht van zaterdag op zondag werd de rechterbuitenspiegel van zijn blauwe Volvo eraf getrapt. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Kreeg de politie om 14.45 uur de melding om te gaan naar de Groene Plasweg. Daar zou een zendmast met aggregaat staan, die dieselolie zou lekken. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij een tiental jongeren aan met een aantal bedrijfsbusjes. Deze waren bezig om de wagen met daarop de zendmast op te ruimen. De jongeren bevestigen dat het  aggregaat lekte en hadden al wat emmers geplaatst. Door de politie werd het lekken van het aggregaat niet meer waargenomen en zag door de natte ondergrond ook geen diesel op de grond liggen. Het één en ander werd vastgelegd door de politie en de milieudienst van de gemeente Haaksbergen werd in kennis gesteld voor nader bodemonderzoek.

Maandag 23 januari  2023
Kreeg de politie omstreeks 16.45 uur de melding dat een 20 jarige man uit Almere stomdronken ergens op een begraafplaats in Haaksbergen zou zitten. De 20 jarige was even daarvoor na een behandeling bij de verslavingszorg ontslagen. Na wat zoekwerk trof de politie de 20 jarige man aan op een bankje bij de begraafplaats aan de Blankenburgerstraat. De 20 jarige bleek inderdaad zwaar onder invloed van alcohol te zijn en kon bijna niet meer op zijn benen staan. Bleek dat niemand van zijn eigen zorgkader zich over de 20 jarige man wilde ontfermen. Hierop werd de 20 jarige man aangehouden voor openbare dronkenschap en ingesloten in het arrestantencentrum te Borne.

Dinsdag 24 januari 2023
Kreeg de politie omstreeks 21.40 uur de melding dat een auto met zeer hoge snelheid op de Broekheurnerweg uit de bocht was gevlogen. De 53 jarige bestuurder uit Haaksbergen was er lopend vandoor gegaan. Door de politie werd met meerdere eenheden gezocht naar deze bestuurder. Omstreeks 00:30 uur werd hij lopend over de Buursestraat ter hoogte van de begraafplaats aangetroffen. De 53 jarige man had een bebloed gezicht en geen schoenen en jas meer aan. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Aan de politiepost te Haaksbergen blies hij op het ademanalyseapparaat 360 ug/l. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Woensdag 25 januari 2023
Controleerde de politie omstreeks 23.25 uur op de Wiedenbroeksingel een 20 jarige automobilist uit Haaksbergen. Deze bleek te veel alcohol genuttigd te hebben. Aan de politiepost blies hij 320 ug/l. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Donderdag 26 januari 2023
Omstreeks 07.50 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Goorsestraat. Aldaar had een aanrijding plaatsgevonden tussen een quad en een trekker. De 22 jarige bestuurder van de trekker reed vanaf een uitrit van een bedrijf aan de Goorsestraat rechtsaf de paralelweg op en liet daarbij de voor hem van rechts naderende quad niet voor gaan. De 18 jarige bestuurder raakte zwaargewond, nadat zijn quad vol op het voorste contragewicht en de linker voorband van de trekker botste. De 22 jarige bestuurder van de trekker werd aangehouden en een verklaring van hem werd opgenomen. Na onderzoek bleek verder, dat hij niet onder invloed van alcohol of drugs was.

Bron: Politie Haaksbergen