08:53 Haaksbergen - aangepast om 08:53

Politieberichten Haaksbergen week 04/05

Vrijdag 27 januari 2023
Kreeg de politie om 14.20 uur de melding van een aanrijding met letsel. Een 84 jarige automobilist uit Haaksbergen  stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de Dr. Prinsstraat in Haaksbergen. Toen deze achteruit reed, raakte hij een 76 jarige fietsster in de flank waarna zij van haar fiets op de grond viel. Met de ambulance werd zij met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede.

Zaterdag 28 januari  2023
Werd er tussen 14:00 en 15:30 uur achter een winkel aan de Markt een zwarte elektrisch fiets van het merk Gazelle en type Orange C8 gestolen. Een aangifte werd opgenomen.

Zondag 29 januari 2023
Melding omstreeks 02.30 uur van geluidsoverlast aan de Spanbeddestraat. Bleek een terechte klacht te zijn. Er was sprake van luide muziek en veel dronken geschreeuw, terwijl het raam openstond. De bewoner werd gewaarschuwd dat bij een tweede melding hij een bekeuring zou ontvangen.

Maandag 30 januari  2023
Melding om 12.17 uur van stormschade aan de Westsingel. Aldaar zou een boom op de weg zijn gevallen. Ter plaatse  bleek dat een redelijk dikke berk op de rijbaan was gevallen. Deze had geen schade aangericht en werd door de brandweer van de weg gehaald. De politie constateerde dat op de bewuste locatie een houtwal staat met meerdere dode bomen en dat deze met een harde wind dreigen om te vallen op de rijbaan. De gemeente Haaksbergen werd hiervoor in kennis gesteld.

Dinsdag 31 januari 2023
Kreeg de politie omstreeks 15.00 uur de melding van een aangehouden winkeldievegge bij een supermarkt aan de Spoorstraat. Personeel was door een klant erop geattendeerd dat een dame chocoladerepen in haar tas stopte. Bij de kassa rekende zij enkele andere goederen af, maar geen chocolade waarop zij werd aangehouden. Bleek om een 18 jarige vrouw uit Haaksbergen te gaan. Door de politie werd haar tas doorzocht en toen kwamen nog meer goederen tevoorschijn die van de supermarkt afkomstig waren met een totale waarde van 19,97 euro. Van de politie kreeg zij, na overleg met een hulpofficier van justitie een reprimande. De 18 jarige vrouw was namelijk een first-offender en een strafrechtelijke afdoening voor de winkeldiefstal heeft naar verwachting geen evidente meerwaarde.

Woensdag 1 februari 2023
Melding om 19.20 uur van een aanrijding met letsel op de Enschedesestraat.  Een 14 jarige fietsster reed over het fietspad langs de Enschedesestraat in de richting van de Vinkstraat. Op de kruising met de Wiedenbroeksingel werd zij aangereden door een personenauto. Een 70 jarige automobilist verleende haar namelijk geen voorrang. De 14 jarige fietsster werd met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST in Enschede.

Donderdag 2 februari 2023
Kreeg de politie om 09.40 uur de melding dat aan de Spoorstraat een vrouw van de fiets was gevallen en matig aanspreekbaar was. Een 80 jarige vrouw uit Haaksbergen werd met een hoofdwond in de regen op de grond aangetroffen. Haar letsel werd voor de zekerheid even gecontroleerd door ambulancebroeders.

Bron: Politie Haaksbergen