10 feb - 14:01 Haaksbergen - aangepast om 14:01

Politieberichten Haaksbergen week 05/06

Vrijdag 2 februari 2024
Vond er een burenruzie plaats aan de Ververstraat. Men heeft al langer last van elkaar en op deze vrijdagavond escaleerde het. Over en weer werden er klappen uitgedeeld en één buurman moest naar het MST te Enschede om zich te laten behandelen aan zijn verwondingen. Eén van de partijen deed aangifte. De politie zal een nader onderzoek instellen. En gaat verder in overleg met de gemeente en de woningbouwvereniging om tot een oplossing te komen voor dit langslepende burenconflict.

Zaterdag 3 februari 2024
Opnieuw werd er ingebroken in een hoekwoning te Haaksbergen. Toen bewoners van de Vonkenkaamp zaterdagavond om 21.30 uur thuis kwamen, stond de voordeur open. Rond 15:30 uur was hun dochter nog in de woning geweest en was er niets aan de hand. Mogelijk zijn de daders gestoord in hun werkzaamheden. Er was namelijk maar één kamer doorzocht en ook er bleek niets weggenomen te zijn. Door de politie werd een buurtonderzoek gedaan en een aangifte opgenomen.

Zondag 4 februari 2024
Werd in de nachtelijke uren een 52 jarige inwoner van Haaksbergen onder invloed van alcohol door omstanders aangetroffen op de Jhr.Von Heijdenstraatstraat. Mogelijk was hij gevallen met zijn fiets. Gezien zijn letsel werd hij ter controle met een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Had een 66 jarige automobilist uit Haaksbergen omstreeks 15.00 uur de hele weg nodig. Eerst over de voormalige Twenteroute (N18) en later op de Geukerdijk. Ondanks aanspreken en advies van iemand om niet verder te rijden deed de 66 jarige dit toch. Hierop werd de politie gebeld, die de 66 jarige bestuurder controleerde aan de Lansinkstraat. Bij het uitstappen was de 66 jarige onvast te been, rook sterk naar het inwendig gebruik van alcohol en zijn ogen waren bloed doorlopen. Ook sprak hij nog eens met een dubbele tong. Aan de politiepost was de uitslag van de ademanalyse 540 ug/l. Dit leverde een rijverbod op van 5 uur en een proces-verbaal.

Maandag 5 februari 2024
Ook in Haaksbergen vonden er wilde boerenacties plaats. Op de N18 bij de afslag Neede waren er een tweetal afvalbranden. Bij de afvalbranden zelf was niemand aanwezig. Wel lagen er meerdere stapels puin en mest. Dit lag op de uitvoegstrook. Daarnaast lag er landbouwzeil met stenen op de vluchtstrook. En was er door de actievoerders een bord geplaatst met daarop de tekst “waarschuwing gevaarlijk afval, asbest”. Op het moment dat de politie contact wilde maken met toeschouwers op het viaduct ging iedereen er snel vandoor.

Dinsdag 6 februari 2024
Zag een 78 jarige automobilist op de Benninkrotonde een 14 jarige fietser over het hoofd. De 14 jarige werd aangereden en kwam daarbij ten val. Hij had last van zijn been en rug en werd nagekeken door ambulancebroeders. Gelukkig liep de 14 jarige alleen een blauwe plek op en werd hij in een ambulance thuis afgezet.

Woensdag 7 februari 2024
Te hard rijden en dronken achter het stuur zitten, dat leverde een 35 jarige automobilist uit Hengevelde de nodige problemen op. De 35 jarige reed 80 km/u waar 50 km/u is toegestaan over de Goorsestraat in de richting van de Noordsingel. Ook was hij onder invloed van alcohol en aan de politiepost blies hij 580 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en zal er een proces-verbaal worden opgemaakt.

Donderdag 8 februari  2024
Kreeg de meldkamer van de politie Oost Nederland een automatische 112 melding (Emergency Call) van een auto op de Hengelosestraat te Haaksbergen. Bleek dat daar een kop-staart aanrijding had plaatsgevonden. Een 34 jarige automobiliste klaagde over pijn aan haar borstbeen en benen. Zij werd nagekeken door ambulancebroeders. Haar letsel bleek reuze mee te vallen en zij mocht zelfstandig naar huis. Wel moest haar auto weggesleept worden door een bergingsbedrijf

Bron: Politie Haaksbergen