08:43 Haaksbergen - aangepast om 08:43

Politieberichten Haaksbergen week 06/07

Vrijdag 10 februari 2023
Werd de politie naar de Jacob van Ruysdaelstraat gestuurd. Aldaar zou een ex-vriend een bewoonster hebben mishandeld. Bleek te gaan om een 46 jarige man uit Borne die inmiddels al weer was vertrokken in zijn auto. De politie te Borne zag de 46 jarige man rijden, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te zijn en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor werd hij de volgende dag met een gedragsaanwijzing van de Officier van Justitie heengezonden.

Werd er aangifte gedaan van inbraak in een schuur aan de Eppenzolder.  Accuboormachines, een bladblazer, motorzaag en een bladblazer werden weggenomen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen of camerabeelden.

Zaterdag 11 februari  2023
Kreeg de politie de melding dat in een woning aan de Hengelosestraat een keuken was vernield en gaten in de muur waren gemaakt. Na onderzoek bleek dit te gedaan te zijn door een 36 jarige man uit Enschede, die daar als stukadoor aan het werk was. De 36 jarige man gaf aan dat hij in opdracht van de NASA in meerdere woningen aan het werk was en dat niemand door had wat er gaande was. Ook was hij komen aanrijden in zijn auto en na een speekseltest bleek hij onder invloed van cannabis te zijn. De 36 jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne. Om vervolgens overgedragen te worden aan de crisisdienst van de GGZ.

Zondag 12 februari 2023
Zag de politie in de nachtelijke uren omstreeks 02.00 uur op de Goorsestraat een man naast zijn fiets zitten tegen een geparkeerde auto aan. De 48 jarige man gaf aan dronken te zijn en bijna thuis te zijn. Politieagenten zagen wat veegsporen en krassen op het zijscherm zitten. De 48 jarige man gaf aan verzekerd te zijn en ging akkoord met het delen van zijn personalia mocht de eigenaar van de auto zich melden bij de politie.

Maandag 13 februari  2023
Kreeg de politie omstreeks 15.00 uur de melding dat de gemeente net gesnoeid had aan de Waandersstraat en dat er nu iemand het hout kwam weghalen. Toen de politie ter plaatse kwam, was die persoon net weg met zijn auto. Aan de hand van het kenteken bleek de auto thuis te horen aan de Nachtegaalstraat. Een 47 jarige man gaf aan dat hij gevraagd had aan de medewerkers van Twente Milieu of hij er dikke stukken hout uit mocht halen. Dit was geen probleem. En daarop had hij een halve aanhanger vol hout opgehaald.

Dinsdag 14 februari 2023
Zijn er meerdere klachten binnengekomen bij de gemeente over een blaffende hond aan de Frans Halsstraat. De eigenaar is hier op aangesproken door toezichthouders van de gemeente. Klachten in de toekomst zullen worden behandeld door de politie en de woningbouwvereniging voor dossieropbouw.

Woensdag 15 februari 2023
Kreeg de politie omstreeks 19.00 uur de melding dat in een woning aan de Boerenmaat de hele boel kort en klein werd  geslagen. Een 36 jarige man uit Haaksbergen werd  hiervoor aangehouden en ingesloten in het arrestantencentrum te Borne.

Donderdag 16  februari 2023
Kreeg de politie omstreeks 09.15 uur de melding dat een bewoner van de Klaverkwamp onwel was in de woning. Er was geen contact meer te krijgen met haar en de verbinding was verbroken.
Toen de politie ter plaatse kwam, stond de voordeur al open. De bewoonster was aanspreekbaar, maar erg benauwd. Ter controle werd ze naar het MST te Enschede vervoerd.

Bron: Politie Haaksbergen