17:22 Haaksbergen - aangepast om 17:22

Politieberichten Haaksbergen week 07/08

Vrijdag 17 februari 2023
Kwam een 18 jarige vrouw uit Haaksbergen aan de politiepost met de mededeling dat zij ongeveer drie weken geleden haar bankpas en identiteitskaart was kwijtgeraakt bij een vriendin in Enschede. Nu was haar bankrekening geblokkeerd en diverse abonnementen waren op haar naam afgesloten. Aangezien de bank geen gegevens wil verstrekken zonder een geldig legitimatiebewijs heeft de politie haar het advies gegeven om eerst een nieuw identiteitsbewijs te regelen bij de gemeente. Hiermee naar de bank te gaan om zo inzichtelijk te krijgen wat er precies is afgeschreven en hoeveel, zodat op een later moment de aangifte kan worden opgenomen.

Zaterdag 18 februari  2023
In de Lourdeskerk was een carnavalsfeest, omstreeks 21.00 uur was de opkomst dermate hoog dat de kerk het maximale aantal bezoekers binnen had. Toen de ingang werd gesloten klommen wachtende mensen over de hekken heen. De hoeveelheid mensen op straat bleef groeien en de sfeer begon grimmig te worden, omdat men niet naar binnen kon. Door de organisatie werd om assistentie van de politie gevraagd. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat er nog steeds publiek kwam aanlopen. Op de kruising bij de kerk stond een grote groep mensen te wachten die naar binnen wilden. Ook bleek dat er circa 150 mensen via de hekken binnen waren gekomen. Het aantal bezoekers was daardoor te hoog. Na de komst van de politie werd de sfeer beter. Veel mensen vertrokken en gingen naar Neede om daar carnaval te vieren. De druk op de ingang werd hierdoor minder, waardoor de beveiliging het weer zelf aankon zonder ondersteuning van de politie.

Zondag 19 februari 2023
Werd er omstreeks 19.10 uur door een groep jongeren met een steen de ruit van een woning vernield  aan de Hengelosestraat. De politie is op zoek naar eventuele getuigen of camerabeelden.

Maandag 20 februari  2023
Kreeg de politie omstreeks 22.00 uur de melding dat op de N18 blikken verf verspreid over de weg lagen. Ter plaatse trof de politie diverse goederen aan verspreid over ongeveer 500 meter in de berm maar niet verkeersgevaarlijk. Rijkswaterstaat werd door de politie op de hoogte gesteld om het op te ruimen.

Dinsdag 21 februari 2023
Kreeg de politie omstreeks 20.30 uur het verzoek om te gaan naar de Spoorstraat,  aldaar zou tegenover Ter Stal een groep van 10 jongeren zitten welke overlast zouden veroorzaken. De jongeren zouden o.a. flesjes Flugel kapot gooien op straat. Ter plaatse trof de politie twee jongeren aan op de houten bankjes. Om hun heen lag wel wat glaswerk. Beiden gaven aan dat zij hier niets mee te maken hadden. De politie deed toch een beroep op hun om zich te gedragen.

Woensdag 22 februari 2023
Melding omstreeks 14.00 uur van een aanrijding op de Leemdijk waarbij één van de partijen niet zou willen meewerken aan de schadeafhandeling. De politie moest vanuit Goor komen en er werd gemeld dat de bestuurder van de andere partij zich dreigend gedroeg, schade contant wilde afhandelen en vervolgens was weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie in Enschede trof  de 24 jarige bestuurder aan, die toen toch maar eieren voor zijn geld koos en zijn gegevens verstrekte voor verdere schade afhandeling. Beide partijen krijgen van de politie een brief met de gegevens van de tegenpartij.

Melding dat iemand aan de Markslag in de verte een dood dier zag liggen. Meldster kon niet precies zien wat het was, maart dacht dat het een hoefdier was. Hierop had zij natuurmonumenten gebeld, die gaven aan hier niets mee te doen.  Door de politie werd een onderzoek ingesteld maar zij troffen geen dood dier aan. Er werd gebeld met de meldster en die gaf aan dat er iets wits lag wat leek op een dier met hoeven. En stuurde vervolgens een foto van het dier. Bleek echter om schuim te gaan dat in de Buurserbeek lag!

Donderdag 23 februari 2023
Melding omstreeks 18.00 uur om  te gaan naar het voormalige danspaleis aan de Needeseweg. Aldaar zou een voertuig staan met daarin een man met pijn op de borst. Betrof een 43 jarige man die bij de komst van de politie al  in de ambulance lag. Leek allemaal mee te vallen en de hulp van de politie was verder niet meer nodig.

Bron: Politie Haaksbergen