15:54 Haaksbergen - aangepast om 15:54

Politieberichten Haaksbergen week 08/09

Vrijdag 24 februari 2023
Deed een bewoonster van de Julianastraat melding dat haar zoon een dagje naar Ieper in België was geweest. En dat zij vanmorgen een granaat had aangetroffen, die haar zoon had meegenomen uit Ieper. Door een explosievenverkenner van de politie werd onderzoek gedaan en het bleek te gaan om een handgranaat uit de Eerste Wereldoorlog. Hierop werd de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie ingeschakeld, die gelijk ter plaatse kwamen.  De granaat bleek instabiel te zijn en is in de directe omgeving van Haaksbergen onschadelijk gemaakt.

Zag de politie omstreeks 00.15 uur op de Veldmaterstraat een scooter rijden uit de richting van de Geukerdijk.  De bestuurder, die zonder helm reed, kreeg een stopteken van de politie.  De bestuurder van de scooter minderde echter geen vaart en botste na het passeren van de politieauto tegen twee langs de weg staande vuilcontainers. De bestuurder kwam daarbij ten val om er vervolgens rennend vandoor te gaan de Kroonprins op. De scooter bleek eigendom te zijn van een 20 jarige man uit Haaksbergen. Deze kreeg bezoek van de politie maar gaf aan dat hij niet gereden had. Dit zou een maat van hem geweest zijn, waar hij de naam niet van wilde vertellen. Hem werd medegedeeld dat op basis van het kenteken van zijn scooter twee bekeuringen waren opgemaakt.

Zaterdag 25 februari  2023
Zag de politie omstreeks 00.15 uur een auto rijden over de Noordsingel, die volgens de gegevens van het RDW niet verzekerd was. Auto bleek net gekocht te zijn, waardoor er nog geen verzekeringsgegevens bekend waren bij het RDW. De 43 jarige bestuurder uit Almelo testte bij een speekseltest positief op het gebruik van cocaïne en werd aangehouden. In het arrestantencomplex te Borne werd een bloedproef afgenomen. Als de bloeduitslag bekend is, dan zal er een proces-verbaal worden opgemaakt. Verder bleek dat het rijbewijs van de 43 jarige man was verlopen op 01-01-2021, hier kreeg hij een bon voor.

Zondag 26 februari 2023
Kreeg de politie omstreeks 21.15 uur de melding dat aan de Oude Buurserdijk een persoon van de fiets zou zijn gevallen. Deze persoon zou een hoofdwond hebben en flink bloeden, omdat hij behoorlijk onder invloed zou zijn van alcohol. Al aanrijdend kreeg de politie te horen dat de persoon was opgestaan en er vandoor was gegaan.  De melder had de man nog proberen tegen te houden, maar deze was kwaad geworden en is vervolgens weggefietst. De persoon zou mogelijk in Buurse wonen. De politie heeft in de omgeving uitgekeken, maar de man werd niet meer aangetroffen.

Maandag 27 februari  2023
Melding omstreeks 21.15 uur van een voertuig met gedoofde lichten aan de Geukerdijk. Deze auto had eerst aan de Haarweg gestaan en nu aan de Geukerdijk. De politie trof de auto aan naast het spoor van de Geukerdijk. Bleek te gaan om een 41 jarige bewoner uit Haaksbergen, die trachtte aldaar met zijn fotocamera het zeldzame Nederlandse Noorderlicht vast te leggen. Hij gaf aan geen geluk hierbij te hebben en zou weer vertrekken.

Zag de politie omstreeks 00.30 uur een scooter rijden over het fietspad van de Eibergsestraat en dan in de richting van Haaksbergen. De 19 jarige bestuurder uit Enschede viel op omdat hij geen helm droeg en bleek bij controle ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voor beide overtredingen kreeg hij een bekeuring.

Dinsdag 28 februari 2023
Deed een 56 jarige inwoonster van Haaksbergen aangifte van WhatsApp-fraude. Zij had op haar telefoon een WhatsApp bericht gekregen van zogenaamd haar zoon met de mededeling dat hij zijn telefoon kwijt was geraakt. En dat dit nu zijn nieuwe telefoonnummer was en of zijn moeder geldbedragen voor hem wilde overmaken. In totaal werd een bedrag van bijna 2000 euro overgemaakt. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Woensdag 1 maart 2023
Kreeg de politie omstreeks 00.00 uur de melding dat men last zou hebben van rook in de Weverstraat.  Bleek dat een bewoner een vuurkorf had gehaald en deze wilde testen.  Aan deze bewoner werd aangegeven dat er een melding was van rookoverlast. Bewoner gaf aan rekening proberen te houden met de buurt en zou ook niet meer te stoken. Op de korf lag verder normaal droog hout. Door de politie werd geen verdere actie ondernomen

Donderdag 2 maart 2023
Werd er aangifte gedaan van vernieling. Een winkelruit aan de Spoorstraat werd ingeslagen of ingegooid. De politie is op zoek naar eventuele getuigen of camerabeelden van de daders.

Bron: Politie Haaksbergen