04 mrt - 08:44 Haaksbergen - aangepast om 08:44

Politieberichten Haaksbergen week 08/09

Vrijdag 23 februari 2024
Wat moet de politie nu met een drugsgebruiker die lag te trippen van de GHB op de Beatrixstraat? Zo trof de politie een 35 jarige man uit Hengelo aan. Er was niet met de 35 jarige te praten en ook ambulancebroeders konden er niets mee. Van de politie kreeg hij een “lift” naar Hengelo. Aldaar was de 35 jarige alweer aardig monter en kon hij toch nog zelfstandig zijn weg vervolgen naar huis….

Vond er een poging tot inbraak plaats bij een woning aan de W.H.Jordaansingel.  De 82 jarige bewoonster kwam omstreeks 19.15 uur thuis met de fiets. Toen zij op de oprit stond, zag zij iemand over de poort heen komen en een ander persoon in de bosjes zitten naast de oprit. De 82 jarige riep nog netjes: “Zijn jullie aan het inbreken?”.  De jongens riepen terug met een buitenlands accent: “mevrouw, mevrouw”. Maar renden daarna snel weg richting de Prins Bernhardstraat. Het vreemde was ook nog eens, dat één persoon over de poort klom terwijl deze niet op slot zat. Uiteindelijk bleek er niet ingebroken te zijn. De politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden van de onderstaande personen;

Persoon 1:
– negroïde uiterlijk;
– ongeveer 190 cm lang;
– rond gezicht;
– 20-30 jaar oud;
Donkerkleurige kleding en witte sneakers.

Persoon 2:
– negroide uiterlijk;
– ongeveer 175 cm lang;
– lang gezicht;
– 20-30 jaar oud;
Donkerkleurige kleding.

Zaterdag 24 februari 2024
Vond er een inbraak plaats in een woning aan de Bartokstraat.  Door het slot van de  achterdeur te verbreken is men binnen gekomen. Alle verdiepingen waren overhoop gehaald en er waren volgens de bewoners diverse goederen weggenomen. Door de politie is een aangifte opgenomen.

Werd voor de derde keer in twee maanden tijd een 35 jarige automobilist uit Haaksbergen aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Nu zag de politie de 35 jarige rijden over de Kolenbranderweg richting de N18. De 35 jarige werd staande gehouden en testte positief op Cannabis. In Goor volgde er een bloedafname. De 35 jarige had geluk, dat de uitslag van de twee eerdere bloedafnames nog niet bekend zijn bij de politie. Anders was zeer waarschijnlijk zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto inbeslag genomen.

Zondag 25 februari 2024
Zag de politie op de N347 een auto voorbij komen, waarbij de 20 jarige bestuurder vrolijk met zijn telefoon aan zijn oor zat. Behalve dat hij aan het bellen was, bleek hij ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 110 ug/l voor de beginnend bestuurder. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Maandag 26 februari 2024
In februari heeft men in Haaksbergen nog steeds last van vuurwerk! Zo kreeg de politie de melding aan de Bennikstraat van vuurwerkoverlast en luide muziek.  Aldaar trof de politie drie jongeren aan, die net aan het wegfietsen waren. Eén van de jongeren had een muziek box, waaruit luide  muziek kwam. Op verzoek van de politie deed hij de muziek box uit. Een 14 jarig vriendje reed op een snorfiets zonder helm en had ook nog eens vuurwerk bij zich. Hij kreeg van de politie een bekeuring voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Zijn ouders in Haaksbergen werden in kennis gesteld.

Dinsdag 27 februari 2024
Vond er een controle plaats met de lasergun op de N347 (Goorsestraat) te Haaksbergen. Een 57 jarige automobilist uit Haaksbergen reed na correctie 132 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Woensdag 28 februari 2024
Opnieuw bankhelpdeskfraude en nu bij een 83 jarige inwoner van Haaksbergen. Deze was gebeld op zijn huistelefoon door een fraudeur van de ABN-Amro bank, die zei dat bij de 83 jarige bedragen van zijn rekening zouden worden afgeschreven. Om dit tegen te houden, moest de 83 jarige die bedragen overmaken. Dit heeft de 83 jarige gedaan via zijn laptop, waarbij de 83 jarige via een mailtje bij de betalingen kwam. En met twee transacties werd er in totaal 3500 euro overgemaakt. Door de politie werd gebeld met de fraudehelpdesk van de ABN-Amro. Zij konden één transactie nog blokkeren en op de andere transactie werd een actie uitgezet.

Donderdag 29 februari  2024
Melding van een industriebrand aan de Textielstraat in Haaksbergen. Hier zou brand in het plafond gaande zijn en het pand was tevens voorzien van zonnepanelen. Ter plaatse was het pand al ontruimd en werd de politie opgevangen door BHV medewerkers. Bleek dat door slijpwerkzaamheden kort glaswol in brand had gestaan, maar dit was nu al weer uit. Na het sein brandmeester is de politie met vervolg gegaan.

Bron:Politie Haaksbergen