09:32 Haaksbergen - aangepast om 09:32

Politieberichten Haaksbergen week 09/01

Vrijdag 3 maart 2023
Kreeg de politie omstreeks 01.40 uur het verzoek om een chipreader te brengen naar een perceel aan de  Eibergsestraat. Aldaar zou een Duitse herder de weg overgestoken zijn, de hond werd daarbij aangereden door een auto en was op slag dood.  Na controle van de chip kon de politie de gegevens van de eigenaar uit Haaksbergen achterhalen en deze werd op de hoogte gesteld van het slechte nieuws.

Zaterdag 4 maart  2023
Kreeg de politie omstreeks 22.30 uur de melding om te gaan naar de Scholtenhagenweg te Haaksbergen. Een melder had gebeld over een incident nabij de bult bij de kinderboerderij. Jongeren hadden gezien dat er iemand uit een kofferbak zou zijn getild en deze was bovenop de bult gebracht. De jongeren hadden aan de melder aangegeven dat het een “afrekening” was. De melder hoorde daarna ineens hard geschreeuw en zag dat er gevochten werd. Meerdere politieauto’s werden aangestuurd en ook werd er een kenteken van een auto genoemd. Door de politie werd deze auto aangetroffen op de parkeerplaats aan de Sterrebosweg. Ongeveer acht jongeren uit Haaksbergen waren daar aan het chillen. Zij gaven aan dat het ging om een flauwe grap en alles was nep geweest. De politie heeft een vermanend gesprek gevoerd met hun en medegedeeld dat zulke grappen niet gewaardeerd werden.

Zondag 5 maart 2023
Melding omstreeks 19.30 uur dat er iemand van de fiets was gevallen op de Uitterhoevestraat. Toen de politie ter plaatse kwam, zat een 75 jarige inwoonster van Haaksbergen al in de ambulance. Zij hoefde ter controle niet mee naar het MST te Enschede, maar werd thuis afgezet bij haar man. Overmatig alcoholgebruik was vermoedelijk de oorzaak van haar val.

Maandag 6 maart 2023
Deed een bewoonster van Haaksbergen aangifte van oplichting via een dating via Facebook. Een man die zich voordeed van een Amerikaanse militair in Syrie en begon een romantisch gesprek met haar. Tijdens dit gesprek werd zij bewogen om een Amazon kaart twv 100 euro over te maken. Daarna vroeg hij of hij een pakket naar haar kon sturen via Het rode Kruis. Even later kreeg zijn een bericht van Innocent Red Cross Delivery Team. Het pakketje lag bij de douane, mld moest 2900euro betalen zodat het pakket doorgestuurd kon worden. Mld kreeg via whatsapp meerdere rekeningnummers. Het overmaken lukte niet en toen ze de hulp van de bank inriep wees de bank haar er op dat dit fraude was.

Woensdag 8 maart 2023
Rijbewijs ingevorderd wegens overschrijding snelheid op de Beckummerweg. De verdachte kwam ons tegemoet rijden met een snelheid van 114 km/uur gemeten met de Lasergun. Gecorrigeerd 110 km. Overschrijding van 50 km /uur.

Er werd een vals bankbiljet van 50 euro ingeleverd aan de balie van het PolitieServicePunt. Het biljet had op straat voor de Harmonie gelegen. Het biljet is voor nader onderzoek opgestuurd naar de afdeling Forensische Opsporing in Elst.

Donderdag 9 maart 2023
In de middag vond er op de Stationsstraat een aanrijding plaats tussen een bus van het openbaar vervoer en een fietser. De fietser had lichte verwondingen die bij de huisartsenpost kon worden behandeld.

Bron: Politie Haaksbergen