12:14 Haaksbergen - aangepast om 12:14

Politieberichten Haaksbergen week 10/11

Vrijdag 11 maart
Door onbekende oorzaak ontstond er een brand op een balkon aan de Braak. De brand werd geblust door de brandweer. Het balkon was niet meer veilig om op te staan. 

Een supermarkt aan de Stationsstraat doet aangifte van diefstal van 2 flessen whisky. De dader staat op camera. Onderzoek loopt. 

Aan de Zeedijk bij het busstation werd wederom een elektrische fiets gestolen. 

Zaterdag 12 maart
Op deze dag zijn wij vanaf de nacht tot de avond bezig geweest met huiselijk geweld op twee adressen in Buurse en de Stationsstraat. Een 32 jarige man bedreigde zijn broer en vernielde spullen in de woning van zijn ouders. De man is uiteindelijk aangehouden en heeft een tijdelijk huisverbod van 10 dagen gekregen. 

Een 70 jarige man uit Haaksbergen kreeg weer een appje van een persoon die beweerde haar zoon te zijn met een nieuwe telefoon. Uiteindelijk heeft hij 2825 euro overgemaakt. Whattsap fraude

Zondag 13 maart
Meldingen van overlast bij het busstation aan de Zeedijk. Terugkerende horecagangers zorgen in de nacht veel geluidsoverlast voor de overwegend bejaarde bewoners van de woningen. 

Een bezorgde bewoner van Het Meuke zag zijn buurman in de tuin liggen. Toen de collega’s ter plaatse waren bleek dat d man zich zelf in een staat van dronkenschap had gebracht. Op ons verzoek is hij in huis gaan liggen. 

Dinsdag 15 maart
Werd weer een Gazelle Orange fiets gestolen aan de Blankenburgerstraat. 

De collega’s werden door een vrachtwagenchauffeur gewenkt. Hij had zou juist met zijn vrachtauto een geparkeerde auto geraakt. De bestuurster van deze auto kwam er net aanlopen. Gegevens werden uitgewisseld. 

Helpdesfraude. Een man die zich uitgeeft als bankmedewerker beweegt een 59 jarige vrouw om geld te storten op een andere rekening. 

Woensdag 16 maart
Om 19.30 uur een melding van geluidsoverlast. Een jongedame had haar stereo op 10 staan. Door de collega’s zijn de regels van geluidsoverlast uitgelegd. Rekening houden met de buren of een koptelefoon gebruiken. 

Een 19 jarige bestuurder van een personenauto werd op de Veldmaterstraat  bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. 

Donderdag 17 maart
De vader van de gisteren bekeurde jongen van 19 jaar werd bekeurd voor het rijden in een personenauto op de Frankenhuisrotonde  terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. 

Een loslopende schaap werd door een buurtbewoner aan de Zoomweg in een weiland gejaagd. Via het oormerk kon bij het NVWH de eigenaar achterhaald worden. 

Bron: Politie Haaksbergen