08 mrt - 17:05 Haaksbergen - aangepast om 17:05

Politieberichten Haaksbergen week 10/11

Vrijdag 1 maart 2024
Werd er om ondersteuning gevraagd van de politie bij het Centrale Opvang Asielzoekers Minderjarigen aan de Molenstraat.  De begeleiding gaf aan, dat één van de jongeren zich niet had gehouden aan de regels en nu voor drie dagen ergens anders moesten worden ondergebracht. Echter hij wilde dit niet en gaf aan dat dan maar de politie gebeld moest worden. Door de politie werd bemiddeld, waarna de 16 jarige uit Eritrea alsnog zijn spullen pakte. En met een taxi werd hij vervoerd naar een andere opvangmogelijkheid in Nederland.

Zaterdag 2 maart 2024
Opnieuw vond er een oplichting plaats door iemand die zich telefonisch voordeed als medewerker van de bank. Een 75 jarige inwoonster uit Haaksbergen werd gebeld door iemand zogenaamd van de “internethelplijn ING bank”. Er zou een nieuwe betaalpas zijn aangevraagd voor haar bankrekeningnummer. Om hier saldo op te zetten moest het geld alleen even tijdelijk naar een andere rekening worden overgemaakt. De 75 jarige kreeg per e-mail een link toegestuurd om dit te regelen. En zij maakte 3x een geldbedrag over van in totaal 1300 euro. Hierbij zei de medewerker van de bank, dat de 79 jarige niet op haar bankrekening moest kijken. En dat zij de volgende dag om 13.00 uur teruggebeld zou worden. Toen de volgende dag om 14.00 uur nog niet gebeld wass, heeft de 79 jarige contact gezocht met de ING bank. En bleek dat zij  opgelicht was. De e-mails die naar haar verstuurd waren, bleken iDeal betaallinks te zijn voor online bestellingen bij de Media Markt. Door de politie werd een aangifte opgenomen en zal er een nader onderzoek worden ingesteld.

Zondag 3 maart 2024
Zag de politie op de Needeseweg een automobilist rijden, die al eens vaker gepakt was met alcohol op achter het stuur. Ook nu was de 53 jarige bestuurder uit Neede weer onder invloed van alcohol. Aan het politiebureau blies hij 805 ug/l. Normaal zou het rijbewijs van de 53 jarige worden ingevorderd. Maar aangezien zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd, kreeg hij hier ook een proces-verbaal voor.

Maandag 4 maart 2024
Vond er een aanrijding met letsel plaats tussen twee fietsers op de Goorsestraat.  Een 57 jarige fietser uit Haaksbergen wilde vanaf het trottoir schuin de Goorsestraat oversteken in de richting van de  Hengelosestraat.  Op dat moment kwam net een 18 jarige fietsster uit Haaksbergen van achter een geparkeerd busje tevoorschijn. Beide partijen kwamen met elkaar in aanrijding en ten val. De 18 jarige werd ter controle per ambulance overgebracht naar het MST te Enschede.

Dinsdag 5 maart 2024
Tijdens een controle met een lasergun reed een 33 jarige automobilist uit Enschede met 155 km/u over de N18. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal is opgemaakt.

Woensdag 6 maart  2024
Nu beter weer in aantocht is, krijgt de politie meerdere klachten over de jeugd in de omgeving van de Ferdinand Bolstraat. De komende tijd zal er daar extra toezicht worden gehouden door politie, toezichthouders van de gemeente Haaksbergen en jongerenmedewerkers van Skillz.

Donderdag 7 maart  2024
Vond er een achtervolging plaats die eindigde in Haaksbergen. Kreeg de politie een ANPR (automatische kentekenplaatherkenning) hit van een  gestolen Duitse auto. De 52 jarige bestuurder kon klemgereden worden op de Wiedenbroeksingel en werd aangehouden voor heling van gestolen Duitse kentekenplaten. Tevens bleek zijn rijbewijs ongeldig verklaard te zijn en testte hij positief op cannabis en amfetamine.
Ook werd de nodige hoeveel drugs aangetroffen in zijn auto. De 52 jarige werd overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne en daar ingesloten voor nader onderzoek.

Bron: Politie Haaksbergen.nl