26 mrt - 08:52 Haaksbergen - aangepast om 08:52

Politieberichten Haaksbergen week 11/12

Vrijdag 15 maart 2024
Een 36 jarige ex-vriend zorgde voor de nodige problemen aan de Merelstraat. Nadat de relatie een dag eerder was verbroken, stond de 36 jarige nu met een lege accu van zijn Fatbike voor de woning van zijn ex. Hij wilde perse, dat zijn ex hem weer terug zou brengen. Dit werd geweigerd door zijn ex, die daarop maar ergens anders ging overnachten. De politie gaf de 36 jarige het advies om normaal te doen. En heeft verder in de nachtelijke uren de woning van de ex aan de Merelstraat in de gaten gehouden.

Zaterdag 16 maart 2024
Bleek dat men gepoogd had in te breken bij Sporthal de Els. De beheerder constateerde, dat de nooddeur van de sportzaal op een kiertje stond en lichte braakschade had. Door de politie werd een aangifte opgenomen. nacht is geweest. Hij had zelf gisteravond afgesloten en het in de ochtend ontdekt.

Zondag 17 maart 2024
Pech met de scooter en nog een boete hebben openstaan. Zo stond er al enkele dagen aan de Alsteedseweg een scooter. De 35 jarige eigenaar uit Enschede bleek echter ook nog een boete van 1089 te hebben openstaan. Door de politie werd hij voor de keuze gesteld om de boete gelijk te betalen of zijn scooter buitengebruik stellen. De eigenaar gaf aan dat hij de boete niet gelijk kon betalen. Waarop de scooter door de politie gestald werd aan het politiebureau te Goor.

Maandag 18 maart 2024
Kreeg de politie de melding dat een bewoonster aan de Molenstraat heel hard schreeuwde en ook hoorde men haar roepen dat zij pijn had. Door de politie werd een onderzoek ingesteld en vermoedelijk had er een relatieconflict plaatsgevonden. Beide partijen, een man van 25 jaar en een vrouw van 22 jaar waren onder invloed van alcohol en wilden ondanks aandringen van de politie niet vertellen wat er gebeurd was. Door de politie werd wel een zorgmelding opgemaakt. Ook kreeg de 25 jarige man de volgende dag een huisverbod opgelegd.

Dinsdag 19 maart 2024
Reed een 31 jarige automobilist uit Haaksbergen zonder APK over de Haaksbergseweg te Eibergen. Tijdens de controle testte de 31 jarige positief op het gebruik van Amfetamine. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Borculo waar een bloedproef plaatsvond.  Mocht de uitslag te hoog zijn dan zal er een proces-verbaal worden opgemaakt.

Woensdag 20 maart  2024
Bleek een 84 jarige inwoner van Haaksbergen vermist te zijn. Hij had zijn woning om 19.00 uur verlaten en was nog steeds niet terug gekeerd. Door buren werd de fiets van de 84 jarige aangetroffen bij het busstation in Haaksbergen.  Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie de melding dat de 84 jarige in de trein naar Amsterdam was aangetroffen in verwarde toestand. En nu bij de politie in Amersfoort was. Met een politieauto vanuit Haaksbergen werd de 84 jarige opgehaald en overgedragen aan zijn eigen zorgkader.

Donderdag 21 maart  2024
Vond er een vechtpartij plaats tussen 10 jongeren aan de Spoorstraat. Bleek dat de jeugd onenigheid had gehad, waarna het geëscaleerd was. De politie controleerde aan de Zeedijk een groepje minderjarige asielzoekers, die bij de vechtpartij betrokken waren geweest. Men ontkende in eerste instantie maar aan de hand van camerabeelden bleken zij er toch mee te maken hebben gehad. Hierna werd er door de politie, samen met een medewerker van de COA en een tolk bemiddeld. Ook bleek één van de minderjarige asielzoekers onder invloed van alcohol te zijn wat volgens de interne regels van de COA niet mag. Hier ging men intern verder mee aan de slag.

Wie heeft er brand gesticht in een afvalcontainer aan de Dr Prinsstraat? Doordat de brandweer snel ter plaatse was, kon erger worden voorkomen.

Bron: Politie Haaksbergen