09:38 Haaksbergen - aangepast om 09:38

Politieberichten Haaksbergen week 12/13

Vrijdag 22 maart 2024
Wie heeft een 84 jarige fietser met zijn auto afgesneden op woensdag 20 maart 2024 omstreeks 13:30 uur op de Meester Eenhuisstraat? Door het afsnijden kwam de echtgenote, die achter de 84 jarige fietste, ten val. Deze heeft daardoor het nodige letsel opgelopen. Men heeft pas later melding gedaan bij de politie. De politie is nu op zoek naar getuigen of de bestuurder van de auto die doorgereden is.

Zaterdag 23 maart 2024
Viel een 84 jarige inwoonster uit Haaksbergen over een bierslang, die over de stoep lag voor een café aan de Eibergsestraat. De 84 jarige had de slang niet gezien en kwam lelijk ten val. Voor de zekerheid en ter controle werd de 84 jarige per ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Stond er een auto in brand aan de Merelstraat. Deze was niet meer te redden en ook twee andere auto’s, die in hetzelfde parkeervak geparkeerd stonden liepen brandschade op. Door de brandweer werd de brand geblust. De drie voertuigen werden geborgen door een bergingsbedrijf. De oorzaak van de brand kon niet meer worden vastgesteld.

Zondag 24 maart 2024
Kwam een 55 jarige automobilist onder invloed van alcohol op de Noordsingel in de berm terecht en daardoor in de slip. Om vervolgens een lantaarnpaal omver te rijden. De 55 jarige bestuurder blies aan de politiepost te Haaksbergen 555 ug/l. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Maandag 25 maart 2024
Ging de politie samen met de Nationale Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar een boer in Buurse. Aldaar zou dierenverwaarlozing plaatsvinden en zou de huisvesting van de schuren niet goed zijn. In twee grote schuren stonden veel runderen en kalveren. In totaal lagen er twee dode kalveren, waarvan er één al meerdere dagen lag. Tussen de runderen lag nog één kreupel kalf, die uiteindelijk door een dierenarts is geëuthanaseerd. De NVWA heeft alle runderen in bewaring genomen, omdat er totaal geen sprake was van hygiënische omstandigheden.

Dinsdag 26 maart 2024
Zag de politie een snorfietser rijden, waarvan bekend is dat de bestuurder geen rijbewijs heeft. Deze 20 jarige bestuurder uit Haaksbergen probeerde op de  Ds. van Kriekenstraat nog aan de politie te ontkomen. Dit lukte echter niet. Tijdens de staande houding bleek dat de 20 jarige ook nog eens onder invloed was van cannabis en amfetamine. Hierop werd hij aangehouden en vond er een bloedproef plaats aan het politiebureau te Goor.

Woensdag 27 maart  2024
Kreeg de politie de melding dat aan de Molenstraat, alwaar het COA opvang heeft voor minderjarige asielzoekers, een vechtpartij gaande zou zijn tussen asielzoekers en COA medewerkers. Toen de politie ter plaatse kwam, was de rust al redelijk wedergekeerd. Bleek dat in de eetzaal door twee personen een tafel omver was gegooid met daarop servies wat sneuvelde. Door de COA zal aangifte gedaan worden van vernieling en door de politie zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Donderdag 28 maart  2024
Hadden op de Schansweg twee honden een reekalf gebeten. Het reekalf was dusdanig verwond, dat het uit zijn lijden verlost moest worden door een jachtopzichter. De politie zag in het bos nog twee honden renden van het ras schapendoes. Onbekend van wie deze honden zijn en de politie is op zoek naar de eigenaar.

Bron: Politie Haaksbergen