13:31 Haaksbergen - aangepast om 13:31

Politieberichten Haaksbergen week 15/16

VRIJDAG 15 april 2022
Kwam een echtpaar melden dat er in de nachtelijke uren een man voor hun woning aan de Chopinstraat stond met een zaklamp. Hij stond voor het raam in de woning te schijnen. Ook had men camerabeelden van deze man. De persoon is duidelijk op de beelden te zien en was geen bekende voor het echtpaar. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

ZATERDAG 16 april 2022
Een 44 jarige moeder uit Haaksbergen was fietsend op de Huttenweg met haar dochters uit het niets ten val gekomen. Moeder en jongste dochter moesten mee naar het MST te Enschede. Moeder om twee hoofdwonden te hechten en de 10 jarige dochter i.v.m. een gebroken vinger.

Melding van een schuurbrand aan de Hondsdraf. Bleek dat de man des huizes een wespennest wilde wegbranden, vlam sloeg door in de isolatie van het platte dak en in de spouw van de garage. Is echter niet doorgeslagen in de spouw van woning.

ZONDAG 17 april 2022
Melding vernieling van ruiten bij een school aan de Van Brakelstraat. De melder gaf aan dat ze niet gezien had wie de vernielingen had gepleegd. Had twee jongens van ongeveer 16 jaar gezien, één kleine en een wat grotere. Eén droeg een blauwe en de andere een grijze jas. School betrof een ‘slooppand’ (oude Theo Scholteschool). Twee ramen waren vernield, zat gat in en waren gebarsten. Ook lagen er meerdere gebroken stoeptegels.

MAANDAG 18 april 2022
Werd aan de Ronde Bultenweg een gestolen oplegger aangetroffen van het Transportbedrijf HST uit Enschede. Vrachtwagenbanden die in de oplegger hadden gelegen, bleken weggenomen te zijn.

DINSDAG 19 april 2022
Kreeg de politie de melding dat bij een bushalte in Eibergen een man op een vreemde manier aan een jongen van 13 a 14 jaar oud zat. De man was op de bus gestapt naar Haaksbergen. Man had een tas met een camera bij zich. Signalement was; blank, grijs haar, smal gezicht, ongeveer 60-70 jaar oud, grijs haar met scheiding, groene rugzak en de man had een zwarte jas over zijn arm hangen. Door de politie werd een onderzoek ingesteld, maar de man werd niet meer aangetroffen.

WOENSDAG 20 april 2022
Werd een 63 jarige man uit Haaksbergen aangehouden aan de Markslag voor de diefstal van een pakketje uit een kantoorgebouw. De 63 jarige werd overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne en daar ingesloten. De volgend dag werd hij gehoord en met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

DONDERDAG 21 april  2022
Zou een luid alarm afgaan bij een restaurant aan De Markt. Ter plaatse waren nog werknemers aanwezig die wel een sleutel hadden maar geen code om het alarm uit te zetten. Beide sleutelhouders werden telefonisch in kennis gesteld en gingen er zorg voor dragen dat het alarm werd uitgezet.

Bron: Politie Haaksbergen