09:53 Haaksbergen - aangepast om 09:53

Politieberichten Haaksbergen week 16/17

Vrijdag 19 april 2024
Controleerde de politie op de Bevertstraat een 42 jarige automobilist uit Haaksbergen. Deze testte positief op het gebruik van cannabis. Hierop werd de 42 jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Enschede voor een bloedproef.

Zaterdag 20 april 2024
Reed een 53 jarige Duitse fietsster tegen de rand van een verkeersheuvel op de Koningin Wilhelminastraat. Zij kwam daarbij lelijk ten val. Gezien haar letsel moest zij eigenlijk per ambulance naar het MST te Enschede worden vervoerd. De 53 jarige gaf aan liever in een Duits ziekenhuis behandeld te worden en regelde zelf vervoer hier naar toe.

Zondag 21 april 2024
In de nachtelijke uren kreeg de politie melding van geluidsoverlast aan de Jan Steenstraat. Bij het zien van de politie ging de muziek al uit. Zoon des huizes werd nog even aangesproken.

Maandag 22 april 2024
Kreeg een 15 jarige jongen uit Eritrea een time-out bij de COA aan de Molenstraat. De reden van de time-out was vanwege bedreiging en mishandeling van ten minste één medewerker. Daarbij zou de 15 jarige gedreigd hebben met een schaar, geslagen hebben met zijn vuisten en een gordijnrail. Tevens zou hij twee medewerkers gebeten hebben. Ook zouden er meerdere schermutselingen hebben plaats gevonden. De 15 jarige werd met een taxi overgebracht naar een andere locatie van het COA. Echter onderweg stak hij brand in de taxi. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne waar hij ingesloten werd voor nader onderzoek.

Dinsdag 23 april 2024
Werd er door een 52 jarige vrouw uit Enschede aangifte gedaan van zakkenrollerij bij een supermarkt aan de Veldmaterstraat. Volgens de 52 jarige was haar portemonnee uit haar linker jaszak gehaald in de winkel. De volgende dag gaf de 52 jarige aan dat zij een black-out had gehad door nieuwe medicatie. Haar portemonnee had ze namelijk teruggevonden op de achterbank van haar auto.

Woensdag 24 april 2024
Vond er een conflict plaats aan het Frankenhuis, waarbij buren met elkaar op de vuist waren gegaan. Door de politie werd er bemiddeld. Geen van de beide partijen had letsel. Ook werd er geen aangifte gedaan.

Donderdag 25 april 2024
Was een 61-jarige bewoner aan de Hondelink onwel geworden. Met behulp van brandweer werd de 61 jarige uit zijn woning  gehaald. Per ambulance werd hij vervoerd naar het MST te  Enschede.

Bron: Politie Haaksbergen